Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολλές συμπτώσεις και μεγάλη θέληση

Μια αληθινή, τραγική, σχεδόν απίστευτη ιστορία ενός Ελληνοεβραίου, του Σαλαμό Αρούκ, που κατάφερε να επιζήσει στο εφιαλτικό Αουσβιτς, θα παρουσιάσει η ΕΤ-1 στις 23.30. Πρόκειται για την ταινία του Ρόμπερτ Γιανγκ "Ο θρίαμβος της θέλησης",που αφηγείται τον αγώνα που έδωσε αυτός ο δυστυχής άνθρωπος για να μην πεθάνει δίνοντας 200 αγώνες μποξ για να ...διασκεδάζουν οι ναζί. Η ταινία είναι γυρισμένη στους ίδιους χώρους που παίχτηκε η πιο απάνθρωπη τραγωδία των αιώνων, ενώ οι σκηνές του έργου περιγράφουν όλη τη φρίκη της καθημερινής ζωής στο φοβερό αυτό στρατόπεδο του θανάτου. Ο θρίαμβος της θέλησης σοκάρει το θεατή με τη γλώσσα του, γλώσσα ειλικρινή και καθόλου δημαγωγική. Κινηματογραφική γλώσσα λιτή και απέριττη, που αφήνει τον θεατή να δει και να ζήσει όλη τη φρίκη. Με τον Γουίλεμ Ντάφοε.

Από την ΕΤ-3 στις 21.00 "71 συμπτώσεις" του Μίκαελ Χάνεκε.

Εβδομήντα μια συμπτώσεις από τη ζωή κάποιων ατόμων, που είναι άγνωστοι μεταξύ τους, αλλά κάποια δεδομένη στιγμή εμπλέκονται μεταξύ τους σε ένα απίστευτο μακελειό. Την παραμονή των Χριστουγέννων του 1993, ένας 19χρονος σπουδαστής που εισβάλλει σε μια τράπεζα σκοτώνει κάποιους ανθρώπους. Τα θύματα ήταν εντελώς άγνωστα μεταξύ τους και επιπλέον, όπως προκύπτει από την έρευνα, δεν επρόκειτο για ληστεία. Ποιος, λοιπόν, είναι ο λόγος που έγινε αυτό το κακό, ποιο κίνητρο "όπλισε" το χέρι του νέου; 71 συμπτώσεις θα μας οδηγήσουν στη λύση του μυστήριου. Με τον Γκαμπριέλ Κοσμίν.

Από τη ΝΕΤ στις 00.30 "Οταν λύθηκαν τα μάγια" του Μπενουά Ζακό.

Είναι η ιστορία μιας 17χρονης κοπέλας, που ζει με τη μητέρα της και τον αδελφό της, σε ένα φτωχικό διαμέρισμα στο Παρίσι. Η ταινία αφηγείται τρεις μέρες από τη ζωή της, τρεις μέρες, που, αν και φαινομενικά μοιάζουν καθημερινές και ασήμαντες, αλλάζουν τον εσωτερικό κόσμο της νέας κοπέλας. Η Μπεθ θα συναντήσει, μέσα σε τρεις μέρες, τρεις διαφορετικούς άνδρες, διαφορετικής προέλευσης και ηλικίας. Ο πρώτος είναι ένας συνομήλικός της, χαριτωμένος και σκληρός. Ο δεύτερος ένας εξηντάχρονος, που κάνει συλλογή από μαχαίρια και μερικές φορές τα εκτοξεύει... Ο τρίτος είναι ο "θείος", εκείνος που προστατεύει τη μητέρα της και της στέλνει κάθε μήνα μια επιταγή. Ο "θείος", λοιπόν, θα ζητήσει από την Μπεθ να πάει μόνη της στο διαμέρισμά του για να της δώσει την επιταγή. Η Μπεθ θα συνεχίσει να ζει στην ίδια γειτονιά, την ίδια φτωχική ζωή, αλλά δε θα είναι πια η ίδια. Με την Τζούντιθ Γκόντρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ