Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ '99
Ελεύθεροι κι ωραίοι

Ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους οι παίκτες της Εθνικής στο Μπουργκάζ, κερδίζοντας τη Βουλγαρία με 105-83

Λάτρεις του ελεύθερου μπάσκετ αποδεικνύονται οι παίκτες της Εθνικής. Αυτός προφανώς είναι κι ο λόγος που δυσκολεύονται με ομάδες που παίζουν οργανωμένα. Απέναντι στους κοντούς κι αδύναμους Βουλγάρους ξεδίπλωσαν όλα τους τα χαρίσματα, ξεπερνώντας για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια τους 100 πόντους. Ηταν το "κερασάκι" στη σειρά των τριών παιχνιδιών, που εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι αγώνες με Γερμανία και Βέλγιο που θα διεξαχθούν το Φεβρουάριο, απλώς θα καθορίσουν τη θέση από την οποία η Εθνική θα ταξιδέψει το καλοκαίρι στη Γαλλία.

Η χτεσινή Εθνική είχε πολλά χαρίσματα. Κυριάρχησε στα ριμπάουντ, σούταρε με εκπληκτική ευστοχία από τα 6.25 μέτρα (10/14 τρίποντα), μα πάνω απ' όλα είχε διάθεση και πάθος για διάκριση. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Φρ. Αλβέρτης με 25 πόντους και άξιοι συμπαραστάτες όλοι οι υπόλοιποι. Ακόμα και οι Τσακαλίδης, Κακιούζης, που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο όταν το παιχνίδι είχε κριθεί, πρόλαβαν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα, στην άμυνα ο πρώτος και στην επίθεση ο δεύτερος.

Το τελικό 105-83 δείχνει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Χωρίς κλασικό σέντερ, οι Βούλγαροι μονοπώλησαν τις επιθέσεις τους έξω από τη γραμμή του τρίποντου, όπου οι Ν. Ντιμιτρόφ και Στόικοφ δεν τα πήγαν κι άσχημα. Χρόνο με το χρόνο παίζουν όμως χειρότερα, ενδεικτικό των συνθηκών που διεξάγεται το εθνικό πρωτάθλημα στη γείτονα χώρα.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Χ. Ντιμιτρόφ 3, Πετρόφ 8, Νάτοφ 10, Μίντσεφ 13 (1), Ραβούτζοφ 4, Ν. Ντιμιτρόφ 16 (4), Μπάλεφ 11 (2), Στόικοφ 18 (3).

ΕΛΛΑΔΑ: Λιαδέλης 6, Μπουντούρης, Παπανικολάου 11, Σιγάλας 9 (3), Κορωνιός 15 (2), Αλβέρτης 25 (5), Οικονόμου 16, Τσακαλίδης 4, Κακιούζης 10, Ρεντζιάς 9.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ