Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Γιατί βγήκαν τα "μεγάλα μαχαίρια"

Το ποτήρι ξεχείλισε. Η δυσοσμία που αναδύεται από το περιβόητο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν έχει τελειωμό. Τα τελευταία γεγονότα που αφορούν τους... ατσίδες με τα μαύρα (σ.σ. βλέπε διαιτητές), αλλά και τους μεγαλοπαράγοντες που ξαφνικά τους έπιασε ο... πόνος για το καλό του ποδοσφαίρου δεν έχει τελειωμό.

Οι δυο ισχυροί "ακονίζουν τα μαχαίρια" τους για να μη χάσουν το "μέλι". Χρησιμοποιούν τον αθλητισμό για να αυξήσουν το κύρος τους (;) και να ενισχύσουν την εξουσία (τους). Αυτή που δε βγαίνει σταράτα να πάρει θέση για την κατάντια. Μόνο κάτι κορόνες από τον Ανδρ. Φούρα για διαφάνεια και εισαγγελικές αρχές. Αλήθεια, πότε ο Δικαιοσύνη σήκωσε ψηλά τα μανίκια και έπιασε ουσιαστικά δουλιά σε αυτό το σαθρό σύστημα;

Βγαίνει ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και δηλώνει: "Εχω ζητήσει να μπει εισαγγελέας στην ΕΠΑΕ. Να ελεγχθεί το πόθεν έσχες των παραγόντων. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι σε στημένο παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα αρνούμαι να μετάσχω"... Είπε και άλλα πολλά ο κύριος πρόεδρος περί αξιοπιστίας, ευγενούς άμιλλας, υγιούς ποδοσφαίρου...

"Θίχτηκε" ο Σωκράτης Κόκκαλης και αμέσως ακολούθησε ανακοίνωση του Ολυμπιακού: "Θα απαντά μέσω της Δικαιοσύνης", ενώ τα έβαλε και με το διχασμένο ΠΑΣΟΚ με την... μπηχτή περί "ψηφοθηρούντων υπερασπιστών του υγιούς ποδοσφαίρου". "Φωτογραφίζοντας" ουσιαστικά τον Ακη Τσοχατζόπουλο, που είναι στα... χαρακώματα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Και όλα αυτά την ώρα που τις τύχες τις διαιτησίας αναλαμβάνει ένας άνθρωπος που έχει αν μη τι άλλο καθαρό κούτελο και δεδομένη γνώση του χώρου. Ο λόγος για τον Βασίλη Νικάκη, που ξέρει να "κολυμπάει στα βαθιά", αρκεί οι "καρχαρίες" να αλλάξουν πέλαγος.

Ο... χαρτοπόλεμος ανάμεσα στις δυο μεγάλες ΠΑΕ, αλλά και η συστηματική καχυποψία από τους πλέον... ύποπτους για το "φόνο" μόνο καλό δεν προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μπροστά μας έχουμε το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού (το ερχόμενο Σάββατο). Αραγε τυχαία είναι η κοκορομαχία; Τυχαία έχει ξεσπάσει η μάχη των αιωνίων για τον έλεγχο της διαιτησίας; Ομως, πού θα πάει αυτή η κατάσταση;

Ας μην ξεχνάμε και το "διαχωρισμό" Βορείων - Νοτίων από το παραλήρημα των φανατικών του ΠΑΟΚ, και έδεσε το... γλυκό. Αν είναι δυνατόν, μια απόφαση -δεν εξετάζουμε αν είναι σωστή ή όχι- να έχει τόσο ζοφερές παρενέργειες. Τελικά τι γίνεται με αυτό το ποδόσφαιρο; Ποιος πραγματικά θα αναλάβει τις ευθύνες του. Η πολιτεία; Οι παράγοντες; Μάλλον κανένας. Παίξτε μπάλα βρεε!!!

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ