Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Χωρίς "παρατράγουδα"

ΤΙΡΑΝΑ.-

Δεν απέβη "μαζική", ούτε τόσο "αποσταθεροποιητική" η διαδήλωση που είχε προγραμματίσει για χθες στα Τίρανα το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα. Ο Παντελί Μάικο μπορεί να ανασάνει.

Μόλις μερικές εκατοντάδες "αντικομμουνιστών" (ο σε εισαγωγικά χαρακτηρισμός ανήκει στον ανταποκριτή του "Ασοσιέιτεντ Πρες") έκαναν πορεία από το Πανεπιστήμιο των Τιράνων έως το αρχηγείο του Δημοκρατικού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση). Η πορεία είχε προαναγγελθεί ως "μαζική" από την ηγεσία του και τον Σαλί Μπερίσα, λόγω της επετείου μιας φοιτητικής διαδήλωσης 8 χρόνια πριν, που σήμανε την "απαρχή" της ανατροπής του Κόμματος Εργασίας από την εξουσία.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι η διαδήλωση δεν είχε λάβει "έγκριση", προσθέτοντας πως υπήρχαν πληροφορίες περί "πρόκλησης επεισοδίων". Αλλά τελικά δεν υπήρξαν τέτοια, ούτε στην αποκάλυψη του μνημείου του Αντεμ Χαϊνταρί (που δολοφονήθηκε το Σεπτέμβρη από αγνώστους και ακολουθήθηκε από μια κρίση που κόστισε στον Φάτος Νάνο τη θέση του) η οποία έγινε στη λήξη της διαδήλωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ