Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Η κυβέρνηση επιμένει στο πυρηνικό οπλοστάσιο

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. -

Ο Ινδός πρωθυπουργός Αταλ Μπιχάρι Βάτζπαϊ, αρνήθηκε χθες να αποσαφηνίσει τις ακριβείς προδιαγραφές του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας του, αρκούμενος να δηλώσει ότι συνιστούν "την ελάχιστη δύναμη αποτροπής" που "απαιτείται".

Τα όσα δήλωσε ο Βάτζπαϊ στη Βουλή της Ινδίας χθες, όπου η αντιπολίτευση - και κυρίως η Αριστερά - απηύθυνε "ενοχλητικές" ερωτήσεις, πρακτικά αναιρούν όσα έλεγε μια μέρα πριν περί "εξομάλυνσης" της κατάστασης που προέκυψε από την πυρηνική υστερία του Μάη, σχολίαζε το "Ασοσιέιτεντ Πρες".

"Δεν είναι ζήτημα αριθμών", είπε ο Βάτζπαϊ, "αλλά ζήτημα πολιτικής προσέγγισης" το πώς η Ινδία αναπτύσσει οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσει τις "απειλές" που θέτουν η Κίνα και το Πακιστάν...

Με το ζήτημα του Κασμίρ να παραμένει αιτία "θερμής σύγκρουσης" μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν (χθες ανακοινώθηκε ότι ινδικές δυνάμεις σκότωσαν επτά "αυτονομιστές" αντάρτες που πρόσκεινται στο Πακιστάν) και τις διμερείς συνομιλίες (επαναλαμβάνονται τον Ιανουάριο) σε αδιέξοδο, η κατάσταση κάθε άλλο παρά "ομαλή" μπορεί να χαρακτηριστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ