Σάββατο 19 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις στα "Αλιμέντα"

Συνεχείς απολύσεις κάνει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ "Αλιμέντα",και μάλιστα αυτή την περίοδο που εκ των πραγμάτων αυξάνεται ο όγκος εργασίας, με αποτέλεσμα να εντατικοποιείται παραπέρα η δουλιά των υπόλοιπων εργαζομένων. Και όλα αυτά, βέβαια, συνοδεύονται από την κατάλληλη δόση τρομοκρατίας. Ανάμεσα στους απολυμένους βρίσκονται και καθαρίστριες, τη δουλιά των οποίων υποχρεώνονται να κάνουν τώρα οι υπάλληλοι.

Αντιδρώντας στις απολύσεις και στη γενικότερη αντεργατική συμπεριφορά της επιχείρησης, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας πραγματοποιεί εδώ και λίγες μέρες συγκεντρώσεις έξω από τα καταστήματα, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό στους καταναλωτές. Χτες, ανάλογη κινητοποίηση έγινε έξω από το σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στην Πατησίων, κοντά στο Πεδίον του Αρεως. Εκεί, κατάπληκτοι οι απολυμένοι και οι συνδικαλιστές είδαν έξω από το κατάστημα την αγγελία: "Ζητούνται υπάλληλοι"!Η ουσία είναι ότι απολύονται υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης και προσλαμβάνονται άλλοι, μερικής απασχόλησης.

Στην ανακοίνωση - καταγγελία, που μοίραζαν στους καταναλωτές οι συνδικαλιστές χτες βράδυ, σημειώνεται ότι οι εργοδότες της αλυσίδας ΑΛΙΜΕΝΤΑ - ΝΟΒΑ το τελευταίο διάστημα έχουν ξεκινήσει ένα μπαράζ απολύσεων. Με τις "πλάτες" της κυβερνητικής πολιτικής, εφαρμόζουν λιτότητα στο λειτουργικό κόστος των καταστημάτων τους, περικόπτουν θέσεις εργασίας και εφαρμόζουν ωρομίσθια απασχόληση. Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζεται ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως ότου σταματήσουν οι απολύσεις και η τρομοκρατία, μέχρι να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι και να σταματήσει πια να μεταφέρεται η καθαριότητα στις πλάτες των εμποροϋπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ