Σάββατο 19 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Βγαίνει ο πρωταθλητής χειμώνα

Ντέρμπι αιωνίων αύριο στο ΣΕΦ με στόχο τον άτυπο τίτλο αλλά και το προβάδισμα για τα πλέι οφ

Ο πρωταθλητής χειμώνα βγαίνει αύριο στο Φάληρο. Με το ντέρμπι των αιωνίων στις 21.00, ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Ενα παιχνίδι από το μέλλον, αν δεχτούμε ότι οι δύο κορυφαίες μέχρι τώρα ομάδες της Ευρωλίγκα, είναι φαβορί για το φάιναλ φορ της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί τον Απρίλη στο Βερολίνο. Η μπίλια θα καθίσει στο πράσινο, αν οι παίκτες του Λ. Σούμποτιτς σπάσουν την παράδοση που τους θέλει να φεύγουν ηττημένοι από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στην περίπτωση αυτή, θα έχουν κάνει το μεγάλο άλμα για την κατάκτηση πλεονεκτήματος έδρας σε όλες τις φάσεις των πλέι οφ, καθώς θα ξεφύγουν δύο βαθμούς από τους ερυθρόλευκους, τους οποίους επιπλέον θα περιμένουν την 26η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, οι δυο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με 11 νίκες και 2 ήττες. Στην περίπτωση αυτή "οι κόκκινοι" αναδεικνύονται πρωταθλητές χειμώνα στα σημεία.

Μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι, οι "ερυθρόλευκοι" θεωρούνταν φαβορί για τη νίκη. Ομως, η εντυπωσιακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Κωνσταντινούπολη, σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχει μπερδέψει τους ειδικούς επί των προγνωστικών. Αναμφίβολα η έδρα θα παίξει και πάλι το ρόλο της, αρκεί να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτά της περασμένης Κυριακής στο Αλεξάνδρειο. Μετακίνηση φιλάθλων δε θα υπάρξει, ενώ μετά από αίτημα της αστυνομίας, το οποίο αποδέχτηκε ο Ολυμπιακός, στις πτυσσόμενες εξέδρες πίσω από τον πάγκο των "πρασίνων", δε θα καθίσουν φίλαθλοι. Θεωρητικά ο Ολυμπιακός υπερέχει στη θέση του πλέι μέικερ, η αναμέτρηση Τάρλατς, Ράτζα ίσως αναδειχτεί ισόπαλη, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η μονομαχία Παπανικολάου, Μποντίρογκα. Ο Σέρβος υπερέχει στα σημεία του Ελληνα, αλλά στα αρνητικά που μπορεί να του προσάψει κανείς, είναι πως ο Ντ. Ιβκοβιτς γνωρίζει άριστα δυνατότητες και ελαττώματά του.

Δυο ώρες νωρίτερα, στις 19.00, η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ. Κι οι δυο ομάδες προέρχονται από άσχημες εμφανίσεις, ενώ η ηττημένη θεωρείται σίγουρο ότι θ' αλλάξει προπονητή την επομένη.

Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι συναντήσεις Σπόρτιγκ - Ηρακλή και Περιστερίου - Απόλλωνα.

Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ