Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Οι ντρίπλες Φούρα δεν έπιασαν...

Συνέχιση των κινητοποιήσεων για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποφασίζεται σήμερα

Με συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αναμένεται ν' απαντήσει η ποδοσφαιρική κοινότητα, στην κοροϊδία της πολιτείας μπροστά στα (ιδιαίτερα στο ερασιτεχνικό κομμάτι της) οξυμένα οικονομικά προβλήματα. Κατά τη χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας από την ΕΠΟ με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Ανδ. Φούρα, ο πολιτικός προϊστάμενος του αθλήματος ουσιαστικά ενέπαιξε τους παράγοντες της Ομοσπονδίας.

Υποσχέθηκε ότι στο πρώτο τετράμηνο του νέου έτους θα καταβληθούν καθυστερημένες οφειλές. Σε ένδειξη... καλής θέλησης ακόμα "δέχτηκε" να καταβάλει την επιχορήγηση στα ερασιτεχνικά σωματεία, χωρίς τη μείωση που ο ίδιος είχε εξαγγείλει... Επίσης, αντί ποσοστού απ' όλα τα παιχνίδια (εκτός ΠΡΟΠΟ, ΠΡΟΠΟ-ΓΚΟΛ) υποσχέθηκε 1% απ' το ΚΙΝΟ, όταν αυτό εφαρμοστεί. Αρνήθηκε όμως όλα τ' άλλα αιτήματα.

Ετσι παρά τις προσπάθειες κάποιων στο ΔΣ της ΕΠΟ να δημιουργήσουν θολές εντυπώσεις και να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις η πλειοψηφία δεν πείστηκε. Σχεδόν όλοι ζήτησαν εφαρμογή της απόφασης που είχε παρθεί στην έκτακτη ΓΣ για κλιμάκωση των αντιδράσεων. Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή που είχε συγκροτηθεί από τη ΓΣ (ο υφυπουργός δεν τη δέχτηκε με το αστείο επιχείρημα πως δεν αποτελεί θεσμοθετημένο όργανο) και αναμένεται να επικυρώσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Ετσι σήμερα δε γίνεται το πρωτάθλημα Ενώσεων και από τις 3 του Γενάρη θα σταματήσουν όλα τα πρωταθλήματα (και τα επαγγελματικά).

Από κει και πέρα για μια ακόμα φορά το ΔΣ της ΕΠΟ εκτέθηκε με την ανεύθυνη συμπεριφορά του. Ολοι συμφώνησαν πως η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων (ΔΕΕ), για τον ΠΑΟΚ, ήταν απαράδεκτη, ζητώντας αντικατάσταση των μελών της. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σ. Αλημίσης, έκανε λόγο για "βόμβα στα θεμέλια του ποδοσφαίρου" και "επικίνδυνη απόφαση". Επιπλέον άπαντες παραδέχτηκαν πως υπήρξαν εντονότατες πιέσεις, ακόμα και πολιτικών. Κάποιοι πρότειναν νέα συζήτηση και αλλαγή μόλις εκδοθεί το σκεπτικό. Τελικά λόγω έλλειψης απαρτίας δεν πάρθηκε απόφαση.

Το ίδιο έγινε και με τρεις διαιτητές (Μιντιούρης, Αγγελάκης, Παπουτσέλης) που πρέπει να επιστρέψουν στον πίνακα. Η αρμόδια επιτροπή τους δικαίωσε και οι κανονισμοί επιβάλλουν την επαναδραστηριοποίησή τους. Από την άλλη, στη σχετική λίστα της Α' Εθνικής υπάρχουν 29 "άρχοντες" που δεν επιτρέπεται να γίνουν 32. Θέλοντας λοιπόν ν' αποφύγουν τριβές οι παράγοντες, άφησαν το θέμα να αιωρείται, "πετώντας" ουσιαστικά το μπαλάκι στην Επιτροπή Διαιτησίας (ΕΔ).

  • Μ' αφορμή τα έκτροπα στου Χαριλάου η ΕΔ αποφάσισε να εφαρμόζεται πλέον αυστηρά ο κανονισμός και όταν υπάρχει αιτία να διακόπτεται αμέσως το παιχνίδι.
  • Για πολλοστή φορά η πολιτεία υποσχέθηκε πως θα δώσει άμεσα στην Εθνική Ελπίδων το πριμ (3 εκατ. δρχ. έκαστος) για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
  • Φιλικό στη μνήμη του πρόωρα χαμένου παίχτη Παναγιώτη Κατσούρη δίνει σήμερα ο ΠΑΟΚ με την Εθνική Ελπίδων (14.30, Τούμπα, απευθείας μετάδοση ΕΤ 1).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ