Τρίτη 29 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ
Υπό πολικό ψύχος

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΜΠΕΛΦΑΣΤ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.-

Χιονισμένα Χριστούγεννα απαιτούν οι παραδόσεις και τα έθιμα της Ευρώπης. Καιρού θέλοντος η παράδοση κρατήθηκε, όμως λίγο περισσότερο από το θεμιτό, με αποτέλεσμα το αρκτικό ψύχος που επικράτησε σε πολλές χώρες να έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους που δεν είχαν την πολυτέλεια της θαλπωρή και της ζεστασιάς μιας στέγης.

Οι βλαβερές συνέπειες της οικονομίας της αγοράς... θα μπορούσε κανείς να πει για την Ουγγαρία,τη Ρωσία και την Πολωνία που οι άστεγοι αυτών των χωρών πληρώνουν το βαρύ τίμημα του συνδυασμού της απελευθέρωσης της αγοράς και των δριμύτατων καιρικών συνθηκών. Στην Ουγγαρία ο συνδυασμός της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας που συνεπάγεται οικονομική δυσπραγία και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, υπήρξαν οι αιτίες για το θάνατο πολλών ανθρώπων από το ψύχος, τόσο στους δρόμους της Βουδαπέστης όσο και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του ψύχους - με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους -20 βαθμούς Κελσίου - τις ημέρες των Χριστουγέννων, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων του χειμώνα σε 76, όπως ανακοίνωσαν χθες οι αστυνομικές αρχές, διευκρινίζοντας ότι η πλειονότητα των νεκρών ήταν άστεγοι... Ο αριθμός των νεκρών είναι το νέο θλιβερό ρεκόρ της "μετα - σοσιαλιστικής" Ουγγαρίας που μέσα σε μία δεκαετία οι άστεγοι έχουν ξεπεράσει τους 30.000. Ανάλογο είναι και το σκηνικό στη Ρωσία όπου 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και στην Πολωνία που σε αυτό το κύμα ψύχους θρηνεί μόνο ένα νεκρό που όμως ανεβάζει το συνολικό αριθμό των νεκρών γι' αυτό το χρόνο προς το παρόν στους 162!

Με ένταση και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ήταν τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν και τη Βρετανία και την Ιρλανδία.Το Σαββατοκύριακο ένας άνθρωπος βρήκε τον θάνατο, ένας αγνοείται και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στα βρετανικά νησιά, όταν καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι, που έπνεαν με ταχύτητα 160 χλμ/ώρα, σάρωσαν τις δύο χώρες. Οι αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο υπερχείλισης σχεδόν 50 ποταμών στη δυτική Αγγλία, ενώ οι πυκνές χιονοπτώσεις έχουν δυσχεράνει τις μετακινήσεις στη Σκοτία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ