Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η αποκρουστική θέα της άλλης Αμερικής

Ελπίδες, χίμαιρες, όνειρα, αγώνες και αγωνίες, ανταγωνισμός, ο τρόμος της απόλυσης, ο φόβος μην πέσουν στα μάτια του εργοδότη, μην τύχη και δεν πουλήσουν το οικόπεδο κυριαρχεί μέσα στις ψυχές των τεσσάρων πωλητών που εργάζονται σε ένα μεσιτικό γραφείο, που υπόσχεται "Οικόπεδα με θέα".Η εξαιρετική ταινία του Τζέιμς Φόλεϊ, που είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ντέιβιντ Μάμετ θα παρουσιαστεί από την ΕΤ-1 στις 23.30. Η ταινία σκιαγραφεί με εντυπωσιακό δραματουργικό τρόπο τα συναισθήματα, που δονούν τους τέσσερις συναδέλφους που ενεργούν αντισυναδελφικά και προσπαθούν να κατορθώσουν το ακατόρθωτο, να αγγίξουν το ανέφικτο, το επιθυμητό που είναι και τραγικό: να παραμείνουν στη θέση τους. Μια θέση που έχει για θέα... την απόλυση. Με τους Τζακ Λέμον και Αλαν Αρκιν.

Από τον ΣΚΑΪ στις 00.30 "Μια άλλη Αμερική" του Μάρτιν Μπελ

Ενας απολυμένος εργάτης, που έμεινε χήρος, δεν έχει άλλη λύση και αρχίζει να δουλεύει σε ένα φαστ-φουντάδικο, για να παίρνει κάποια χρήματα και να ταϊζει τα παιδιά του με τα αποφάγια. Μια μέρα, όμως η κόρη του αρρωσταίνει και οι εξετάσεις αίματος δείχνουν ότι πάσχει από αναιμία, εξαιτίας της κακής διατροφής. Τότε η υπερηφάνεια του πατέρα θίγεται βαθιά. Πρωταγωνιστεί ο Μπο Μπρίτζεζ, ενώ ο παραγωγός της ταινίας είναι ο αδελφός του ο Τζεφ Μπρίτζες, που χρηματοδότησε αυτό το κοινωνικό δράμα για λογαριασμό ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Αξίζει να δούμε την άλλη όψη της Αμερικής, που είναι πραγματικά πολύ άσχημη και σκληρή.

Από το STAR στις 00.15 "Τα δυο πρόσωπα του Κάιν" του Μπράιαν ντε Πάλμα. Ενας παιδοψυχολόγος μοιάζει να έχει περίεργη σχέση με τα παιδιά και τελικά αποφασίζει να ασχοληθεί και με το δικό του παιδί. Η συμπεριφορά του όμως αρχίζει να ενοχλεί τρομερά τη γυναίκα του και να δηλητηριάζει τη σχέση τους. Το παιδί είναι κι αυτό μέρος των πειραμάτων του, αλλά αυτό το πείραμα είναι πολύ πιο επικίνδυνο. Η ψυχασθένεια του πατέρα επιδρά πολύ στην ψυχή του παιδιού που εξελίσσεται σε ένα τρομεράψυχοπαθές άτομο. Ο Ντε Πάλμα στην προσπάθειά του να θυμηθεί τον παλιό του εαυτό έπαιξε σε τόσα πολλά επίπεδα, που δυστυχώς δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Λίγη δράση, ελάχιστο σασπένς και πολύπλοκο σενάριο. Με τον Τζον Λιγκόου

Από το MEGA στις 21.10 "Επιχείρηση: Ιπτάμενος ελέφαντας".

Το 1968 πέντε Αμερικανοί πρασινοσκούφηδες στο Βιετνάμ αναλαμβάνουν μια απίστευτη αποστολή: να μεταφέρουν έναν ελέφαντα μέσα από τις γραμμές των Βιετκόνγκ και να τον παραδώσουν σε ένα βιετναμέζικο χωριό. Το Βιετνάμ παρουσιάζεται εδώ σαν μια πλάκα, ένα αστείο, ένα μέρος όπου εκτός από τραγικά γεγονότα συμβαίνουν και πολλά διάφορα τρελά, όπως να πηδάει με αλεξίπτωτο ένας ελέφαντας, να γίνονται συμπλοκές εντελώς αναίμακτες και άλλα τέτοια παραμύθια.

Από την ΕΤ-3 στη 01.00 "Το γυάλινο σπίτι" του Τομ Γκράις

Πρόκειται για μια ρεαλιστική καταγραφή των συνθηκών που επικρατούν στις φυλακές των ΗΠΑ, μέσα από τα μάτια ενός ιδεαλιστή σωφρονιστικού υπαλλήλου. Η ταινία είναι βασισμένη σε μια ιστορία του Τρούμαν Καπότε, με πραγματικούς φυλακισμένους στους δεύτερους ρόλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ