Τρίτη 5 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΤΗΣΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ ΕΒΕΑ
Θριαμβολογίες, αλλά και προειδοποιήσεις...

Με θριαμβολογίες, για δήθεν αύξηση της απασχόλησης και των επενδύσεων, προσήλθε στην καθιερωμένη ετήσια δεξίωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας ο Κ. Σημίτης.Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ενώπιον της "αφρόκρεμας" των μεγαλοεπιχειρηματιών ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει απαρέγκλιτα και θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην ντόπια και ξένη πλουτοκρατία. Δεν παρέλειψε να προβάλει την ..."ιστορική αλλαγή", που συντελείται με την καθιέρωση του ΕΥΡΩ, βαφτίζοντας "μεγάλο βήμα" την αντιλαϊκή πολιτική που έπεται το 1999. Ο ίδιος έκανε λόγο για ισχυρή δραχμή, χάρη στην οποία, όπως είπε, οι διεθνείς κρίσεις δε θα επηρεάζουν την ελληνική οικονομία. Προειδοποίησε, επίσης, ότι μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο πριν την ένταξη στην ΟΝΕ, όμως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο στόχος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και ο Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος υποστήριξε πως υπάρχουν ήδη ορατά αποτελέσματα. Διευκρινίζοντας, έκανε λόγο για χαμηλά επιτόκια, σταθερότητα στις τιμές και προοπτική νέων θέσεων δουλιάς. Ωστόσο, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας έκανε σαφές ότι η εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική δεν έχει τελειώσει, αναφερόμενος στην "έκρηξη ενθουσιασμού και αισιοδοξίας που είναι υπερβολική και θα πρέπει να μετριαστεί". Οπως είπε χαρακτηριστικά, μπορεί η δύσκολη περίοδος της προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας να έχει τελειώσει, θα χρειαστεί όμως, στο εξής, "συνέπεια, πειθαρχία και προσοχή". Παρέπεμψε επίσης, για μετά το τέλος του 1999, σε "μια πορεία σταθερής ανάπτυξης, με καλύτερα εισοδήματα, ευημερία και περισσότερη απασχόληση".

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, ο Γ. Παπαντωνίου υποστήριξε ότι στο τέλος του χρόνου θα επιτευχθεί ο στόχος του 2%. Τόνισε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η διατήρηση και σταθερότητα των στόχων, προϊδεάζοντας για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι, παρ' όλο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απολάμβανε την υποστήριξη της ΝΔ, δεν προχώρησε στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές.

Τέλος, για αξιοθαύμαστη ιδιωτική πρωτοβουλία και δραματική υστέρηση της κυβερνητικής προσπάθειας, έκανε λόγο ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι "η αισιοδοξία δεν πρέπει να μας οδηγεί σε επανάπαυση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ