Τρίτη 5 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολα για το ΕΥΡΩ

ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ Τ' ΑΥΤΙΑ με την περίφημη... χρονιά του ΕΥΡΩ, τις κινήσεις στα διεθνή χρηματιστήρια και όλα τα σχετικά. Τράπεζες, οργανισμοί, κυβερνήσεις, πολυεθνικές και διάφορα άλλα κέντρα δηλώνουν "έτοιμοι για το ΕΥΡΩ".

***

Εμ, έτοιμοι θα ήταν. Αφού αυτοί το σχεδιάσανε, το πραγματοποιήσανε και το στηρίζουνε το νέο νόμισμα, ήταν δυνατόν να τους... αιφνιδιάσει; Οι Ευρωπαίοι γενικώς, αλλά και οι Ελληνες γενικώς είναι βεβαίως ανέτοιμοι, και πολύ λογικό, αφού ποιος είναι ποτέ έτοιμος για ...ξεπουπούλιασμα;

***

Λες και είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι εννοούνε όταν λένε πως το ΕΥΡΩ πρέπει να είναι "ανταγωνιστικό" στην παγκόσμια αγορά. Οτι απλούστατα για να ανταγωνιστεί το δολάριο ή το γιεν, πρέπει να έχουμε λιγότερη ασφάλιση από τους Αμερικάνους, περισσότερη δουλιά από τους Ιάπωνες και μικρότερους μισθούς ακόμα και από τους Αφρικανούς.

***

Απλά πράγματα. Οσο περισσότερα χάνουμε εμείς, τόσο πιο πολλά θα κερδίζει το ΕΥΡΩ, και θα κάνουν φιέστες στις Βρυξέλλες διάφοροι κουστουμαρισμένοι γιάπηδες και θα μας ζητάνε να χαιρόμαστε κι από πάνω.

***

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ βρήκε λέει το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία που ήταν υπό κατάληψη την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών. Ε, καλά, ο καθένας βλέπει αυτό που θέλει να δει σε αυτή την ιστορία και είναι γνωστό αυτό.

***

Τους μαθητές της χώρας, που αντιδρούν στο άγνωστο και γκρίζο μέλλον που τους ετοιμάζουν, δεν τους είδε η κυβέρνηση, αφού προφανώς δεν την... κατέγραψαν τα Γραφεία Εκπαίδευσης του υπουργείου στις αναφορές τους.

***

Αυτά καταγράφονται όμως στο μυαλό του κόσμου κι ό,τι καταγράφεται δεν ξεχνιέται, αντιθέτως μετατρέπεται σε αγανάκτηση και θα το διαπιστώσουν σύντομα οι ιθύνοντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ