Τετάρτη 6 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ανοίγουν το δρόμο για το Μόναχο

ΠΑΟ και Ολυμπιακός αγωνίζονται εκτός έδρας με Σαράτοφ και Σαμάρα αντίστοιχα. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σε καθοριστικό παιχνίδι την πρωταθλήτρια Ευρώπης Κίντερ

Συνήθως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης στην Ευρωλίγκα τα πράγματα δυσκόλευαν για τους εκπροσώπους μας στη διοργάνωση. Φέτος όμως τα πράγματα άλλαξαν, αφού δε θα ήταν καθόλου υπερβολή εάν λέγαμε ότι τώρα αρχίζουν τα εύκολα τουλάχιστον για τους δυο από τους τρεις εκπροσώπους μας στη διοργάνωση.

Πώς προκύπτει αυτό; Πολύ εύκολα εάν αναλογιστεί κανείς ότι στην πρώτη φάση τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση παίρνοντας άνετα την πρώτη θέση στους ομίλους της. Ετσι οδηγήθηκαν σήμερα στην πρεμιέρα της Β φάσης ως επικεφαλής των καινούριων ομίλων που δημιουργήθηκαν.

ΣΑΡΑΤΟΦ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ανοίγουν σήμερα την πρεμιέρα του ΣΤ Ομίλου με αντίπαλο τη ρωσική Σαράτοφ, η οποία τους προσφέρει σημαντική ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν από την αρχή τα πράγματα. Και αυτό γιατί οι "πράσινοι" προηγούνται στη βαθμολογία του καινούριου ομίλου με 20 βαθμούς έναντι 17 της Εφές Πίλσεν. Αυτό σημαίνει ότι με μια εκτός έδρας νίκη και με τρεις νίκες στο ΟΑΚΑ το "τριφύλλι" εξασφαλίζει το πλεονέκτημα έδρας μέχρι το φάιναλ φορ.

Και τι πιο ιδανικό όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια ομάδα υποδεέστερη όπως είναι η Σαράτοφ που τερμάτισε τελευταία στον όμιλό της πρώτης φάσης και βρίσκεται και στην τελευταία του ΣΤ Ομίλου με 12 βαθμούς. Στην πρώτη φάση είχε στο δυναμικό της ένα παλιό γνώριμο στους "πράσινους", τον Τζούλιος Νοούσου, ο οποίος όμως δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του και αντικαταστάθηκε από τον Αμερικανό Αντονι Τζόρνταν.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου που θα γίνουν αύριο είναι: Βαρέζε - Εφές Πίλσεν, Τάουγκρες - Μακαμπί Τελ Αβίβ.

ΣΑΜΑΡΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στη Ρωσία θα ανοίξει την αυλαία των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεών και ο Ολυμπιακός που αύριο αντιμετωπίζει τη Σαμάρα. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν πιο δύσκολη αποστολή από ό,τι οι "πράσινοι" αφού στον όμιλό τους (Ζ) υπάρχουν πιο δυνατές ομάδες. Ομως αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι στα μέτρα των Πειραιωτών αρκεί να προσέξουν τα στραβοπατήματα. Η αυριανή αντίπαλος του Ολυμπιακού δεν εμπνέει και πολλές ανησυχίες αφού στον πρώτο γύρο έκανε μόνο μια νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ στον τελευταίο αγώνα της Α φάσης. Συν τοις άλλοις τα οικονομικά προβλήματα οδήγησαν σε αποχή το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, Μπάιρον Χιούστον, που απέχει από τις προπονήσεις.

Το μόνο που προβληματίζει τον Ντούσαν Ιβκοβιτς είναι η κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται οι παίκτες του μετά το πολύωρο ταξίδι στην έδρα της Σαμάρα.

"Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί είναι το πρώτο παιχνίδι και πολλά μπορούν να συμβούν. Ελπίζω η ταλαιπωρία του ταξιδιού να μη μας επηρεάσει και πιστεύω ότι η καλή εμφάνιση στον αγώνα με τη Νήαρ Ηστ θα συνεχιστεί για μια ακόμη φορά", δήλωσε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς.

ΠΑΟΚ - ΚΙΝΤΕΡ

Με στόχο να κάνει κάτι καλύτερο από ό,τι στην πρώτη φάση ο ΠΑΟΚ ρίχνεται αύριο στη μάχη της 2ης φάσης με αντίπαλο την Κίντερ στο Αλεξάνδρειο στο δεύτερο παιχνίδι του Ζ Ομίλου. Οι Θεσσαλονικείς έχουν την πιο δύσκολη αποστολή από ελληνικής πλευράς αφού βρίσκονται στην προτελευταία θέση του ομίλου. Το αυριανό παιχνίδι είναι καθοριστικό αφού ο "Δικέφαλος" θα πρέπει να νικήσει προκειμένου να δει... με καλύτερο μάτι το μέλλον του.

Οι Ιταλοί της Κίντερ έρχονται στη Θεσσαλονίκη με αποκλειστικό σκοπό τη νίκη μια και τυχόν στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στη Ρωσία θα τους φέρει στην πρώτη θέση. Στη μεταγραφική περίοδο απέκτησαν, εκμεταλλευόμενοι το λοκ άουτ που επικρατεί στο ΝΒΑ, τον Μάικλ Ολοουκάντι Νο 1 στα Ντραφτ του καλοκαιριού.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Τιμσίστεμ θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στους υπόλοιπους ομίλους αύριο θα γίνουν τα παιχνίδια: Ε ΟΜΙΛΟΣ: Ερυθρός Αστέρας - Ζαλγκίρις, Μανρέσα - Φενερμπαξέ, Τσιμπόνα - Ορτέζ. Η ΟΜΙΛΟΣ: Αλμπα - Ολύμπια, Ζαντάρ - Βιλερμπάν (ΣΗΜΕΡΑ), Ούλκερ - Ρεάλ Μαδρίτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ