Τετάρτη 6 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
MOYNTIAΛ 2006
Με 5 υποψήφιες η Αφρική

Οκτώ χώρες θα διεκδικήσουν τελικά τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2006, όπως ανακοίνωσε η FIFA, αφού στις 31 Δεκέμβρη έληξε η προθεσμία για την κατάθεση των σχετικών υποψηφιοτήτων. Αυτό γιατί στις επτά ήδη γνωστές, προστέθηκε και η Νιγηρία, η οποία εκδήλωσε επίσημα ενδιαφέρον για την ανάληψη της διοργάνωσης την παραμονή των Χριστουγέννων. Ετσι, η Νιγηρία μετέχει στην "κούρσα", μαζί με τη Βραζιλία, την Αγγλία, την Αίγυπτο, τη Γερμανία, την Γκάνα, τη Νότια Αφρική και το Μαρόκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη που κατέθεσε την υποψηφιότητά της στη FIFA ήταν η Αγγλία (6/11/98).

Η... πενταπλή παρουσία της Αφρικής στη λίστα των υποψηφίων για τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2006 εξηγείται φυσικά από το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ έχει κατ' επανάληψη δηλώσει πως οι συνθήκες είναι πια ώριμες για να διεξαχθεί μία τόσο σημαντική διοργάνωση στη Μαύρη Ηπειρο, εφόσον, όμως, πληρούνται όλες οι σχετικές προδιαγραφές, που αφορούν τα στάδια, τις επικοινωνίες, τις μεταφορές, την ασφάλεια και τη φιλοξενία των αποστολών.

Η τελευταία επιφύλαξη του Μπλάτερ ανοίγει το "παράθυρο" για τη Βραζιλία, την Αγγλία και τη Γερμανία, που είναι βέβαιο ότι διαθέτουν τις παραπάνω προϋποθέσεις, όμως έχουν διοργανώσει και στο παρελθόν τη σημαντικότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου. Οι "ανεξάρτητοι" εκτιμητές πιστεύουν ότι η Αγγλία και η Γερμανία είναι τα δύο μεγάλα φαβορί και θα "μονομαχήσουν" ως το τέλος για την ανάληψη της διοργάνωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ