Παρασκευή 8 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για μικρούς και μεγάλους

Κάποιες παραστάσεις τελειώνουν και άλλες αρχίζουν. Για τους μικρούς φίλους του "Νέου Ελληνικού Θεάτρου" (Σπυρίδωνος Τρικούπη 34 και Κουντουριώτου, τηλ. 8253.489), ο Γιώργος Αρμένης,από μεθαύριο και κάθε Κυριακή θα παρουσιάζει, στην Παιδική Σκηνή, στις 3μμ, το έργο του "Ο Τζιτζιρής" σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάρα και Γιώργου Αρμένη,σκηνικά - κοστούμια Τάσου Ζωγράφου και μουσική Λίνου Κόκοτου.Παίζουν: Ελενα Κορρέ, Γιώργος Αρμένης, Τζένη Σκαρλάτου, Μαρία Καβουκίδου, Κώστας Μπάρας, Θοδωρής Γκόγκος, Χρήστος Τσίρτσης.Ο "Τζιτζιρής",όπως σημειώνει ο συγγραφέας, "είναι ένα καθαρά ελληνικό λαϊκό παραμύθι, που έχει τις καταβολές του απ' τις ιστορίες και αφηγήσεις των γιαγιάδων και των παππούδων. Οι ήρωές του είναι πτηνά, ζώα και βατράχια. Ο Τζιτζιρής, ο αρχηγός της τρελής παρέας, είναι ένα πετειναράκι, που ξεκινάει απ' το χωριό να πάει στην Πόλη να τρανέψει και γιατί όχι και με μιας να βασιλέψει. Αυτό είναι το όνειρό του, που βάζει στον κόρφο του και ξεκινάει". Η είσοδος για τα παιδιά είναι ελεύθερη και για τους συνοδούς 3.000 δρχ.

  • Μέχρι την Κυριακή θα παίζεται στο "Απλό Θέατρο",το έργο του Βασίλη Αργυρόπουλου "Παπαγάλος με πορτοκαλί φτερά",που ανεβαίνει, στη Νέα Σκηνή,σε σκηνοθεσία Κίττυς Αρσένη,σκηνικά - κοστούμια Σάντρας Στεφανίδου,με την Εύα Κοταμανίδου.
  • Μέχρι την Κυριακή θα παίζεται και στο Θέατρο "Τζένη Καρέζη",το έργο του Σαίξπηρ "Φάλσταφ" (ή "Οι πρόσχαρες κυρίες του Ουίνδσωρ"), σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι,σκηνοθεσία Λεωνίδα Τριβιζά.Η μουσική και οι στίχοι είναι του Διονύση Σαββόπουλου,τα σκηνικά του Γιώργου Πάτσα,τα κοστούμια του Δαμιανού Ζαρίφη,οι χορογραφίες του Δημήτρη Παπάζογλου.Παίζουν:Φώτης Αρμένης, Κώστας Καζάκος, Τάκης Χρυσικάκος, Ζαχαρίας Ρόχας, Κωνσταντίνος Καζάκος κ.ά.
  • Τελευταίες παραστάσεις επίσης και στο "Από μηχανής Θέατρο" με την παράσταση "Πενθέας Πάσχων",με σενάριο Ασπασίας Κράλλη.Η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Βαλαβανίδη,η μουσική του Πλάτωνα Ανδριτσάκη,τα σκηνικά της Εύας Νάθενα και τα κοστούμια της Λένιας Οικονόμου.Παίζουν: Ασπασία Κράλλη, Τάσος Γιαννόπουλος, Αντώνης Ντουράκης, Αλεξάνδρα Ντεληθέου, Ντόρα Ζαχαροπούλου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ