Τετάρτη 13 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Να μη λείψει κανείς"

Αγωνιστικό προσκλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που αύριο απεργούν και πραγματοποιούν συλλαλητήριο στο υπουργείο Ανάπτυξης

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας).-

Προσκλητήριο συσπείρωσης και αγώνα, προς όλους τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής, για τη σωτηρία της ΛΑΡΚΟ,απευθύνει το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη Λάρυμνα,ενόψει της αυριανής 24ωρης απεργίας και του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιήσουν έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης οι εργαζόμενοι της επιχείρησης.

Εάν δεν αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα το πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ, τονίζει στο κάλεσμά του το σωματείο, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος του οριστικού κλεισίματος. "Τα μέτρα που αναγγέλθηκαν και που ήδη υλοποιούνται, διαθεσιμότητες και μείωση της παραγωγής - συνεχίζει - όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα, αλλά, αντίθετα, έχουν οδυνηρές συνέπειες τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την επιχείρηση".

Το σωματείο, αφού τονίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης και την άρνησή της να στηρίξει την εταιρία, με αποτέλεσμα να έχει γίνει βραχνάς η αβεβαιότητα για ολόκληρη την περιοχή, με επιπτώσεις σε όλα τα επαγγέλματα από ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις, επισημαίνει ότι, εκτός από τους εργαζόμενους, θα υποστεί οικονομικό σοκ και μαράζωμα ολόκληρη η περιοχή και η παραγωγική βάση της χώρας.

"Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις και στους κινδύνους, οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ οφείλουν να δώσουν σκληρή μάχη, από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς. Δεν έχουμε τώρα την πολυτέλεια του εφησυχασμού. Αν δεν αντιμετωπίσουμε αγωνιστικά το πρόβλημα, τότε αύριο θα είναι πολύ αργά", σημειώνεται στο κάλεσμα, που καταλήγει: "Σ' αυτή μας την προσπάθεια καλούμε όλους τους φορείς, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους μαθητές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συστρατευτούν μαζί μας στον αγώνα για τη σωτηρία της ΛΑΡΚΟ".

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ Εύβοιας, αύριο, κατά τη διάρκεια της απεργίας, θα αποκλείσουν συμβολικά την ψηλή γέφυρα Χαλκίδας γύρω στις 10 το πρωί.

Στο μεταξύ, σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη Λέσχη του Οικισμού της Λάρυμνας θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ