Τετάρτη 13 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Επίκαιρη Ερώτηση για τον ΕΟΤ

Την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), που προωθεί η κυβέρνηση με τα τελευταία προεδρικά διατάγματα ενάντια στα οποία πραγματοποιούν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι, φέρνει στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος.Ο βουλευτής του Κόμματος τονίζει ότι οι κυβερνητικές ρυθμίσεις θα αποτελέσουν ένα ακόμη πλήγμα για τα συμφέροντα του ΕΟΤ, των εργαζομένων σ' αυτόν και του τουριστικού τομέα και της οικονομίας της χώρας. Μεταξύ άλλων ρωτάει την αρμόδια υπουργό Ανάπτυξης εάν η κυβέρνηση προτίθεται να πάρει τέτοια μέτρα, ώστε να μη μετατραπεί ο ΕΟΤ σε ΑΕ και να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Οργανισμού και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων σ' αυτόν. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

"Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ ενάντια στην προώθηση των Προεδρικών Διαταγμάτων που εξετάζει η κυβέρνηση στα πλαίσια της μετατροπής του ΕΟΤ σε Ανώνυμη Εταιρία, εξέλιξη που ταυτίζεται με την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού και τη συρρίκνωση του κοινωνικού του ρόλου. Οι ρυθμίσεις αυτές θα αποτελέσουν ένα ακόμη πλήγμα για τα συμφέροντα του ΕΟΤ, των εργαζομένων σ' αυτόν, αλλά και γενικότερα του τουριστικού τομέα και της οικονομίας της χώρας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα υπουργός εάν προτίθεται η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε:

  • Να αποσυρθούν τα Προεδρικά Διατάγματα που προβλέπουν τη μετατροπή του ΕΟΤ σε Ανώνυμη Εταιρία.
  • Να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΟΤ, να παραμείνουν οι δραστηριότητες και τα περιουσιακά στοιχεία του ΕΟΤ στο δημόσιο και να αξιοποιηθούν, αναβαθμίζοντας τον κοινωνικό του ρόλο προς όφελος του τουρισμού και της οικονομίας της χώρας.
  • Να διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων τόσο των μόνιμων όσο και αυτών που εργάζονται με σχέση ιδιωτικού δικαίου, πράγμα που μπορεί να γίνει μόνο με τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΟΤ".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ