Πέμπτη 21 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κατασχέθηκαν λαθραία όπλα

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων όπλων, καθώς και σφαίρες εντόπισαν και κατάσχεσαν στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) μετά από έρευνα που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες. Τα όπλα εντοπίστηκαν σε φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο τα μετέφερε σε ειδική κρύπτη, με σκοπό να πουληθούν λαθραία.

Οπως περιγράφεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, προχτές, 19 Γενάρη, στις 10 μ.μ. περίπου, τα συνεργεία του ΣΔΟΕ εντόπισαν πίσω από το Εργοστάσιο Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων, συρόμενο ψυκτικό θάλαμο μέσα στον οποίο, όπως προέκυπτε από διασταυρωμένες πληροφορίες, υπήρχαν μαζί με άλλα εμπορεύματα και λαθραία όπλα. Η παρέμβαση των ανδρών του ΣΔΟΕ έγινε τη στιγμή κατά την οποία από τον ψυκτικό θάλαμο είχαν εκφορτωθεί όλα τα άλλα εμπορεύματα (χημικά προϊόντα και σωληνώσεις για οικοδομικές εργασίες).

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι τα λαθραία όπλα ήταν με επιμέλεια κρυμμένα μέσα στα τοιχώματα του ψυκτικού θαλάμου και μάλιστα σε ειδική κρύπτη η οποία είχε κατασκευαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μη γίνεται εύκολα αντιληπτή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν οι ΣΑΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΤΣΟΥΝΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ και ΔΑΓΡΕΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και κατηγορούνται για λαθρεμπορία, εισαγωγή, κατοχή και μεταφορά όπλων με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, οργανώσεων, σωματείων ή ενώσεων προσώπων από κοινού.

Σημειώνεται ότι η αξία των κατασχεθέντων λαθραίων όπλων (που είχαν προέλευση τις ΗΠΑ) στη μαύρη αγορά ξεπερνά τα 150 εκατ. δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ