Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γυναικείος "λόγος"

Στην γκαλερί "Χρυσόθεμις" (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι), εγκαινιάζεται την 1η Φεβρουαρίου (7μ.μ. ) έκθεση έργων ζωγραφικής της Αννας Πειρουνίδου.Θα εκτεθούν 15 έργα, συνθέσεις αντικειμένων και πραγμάτων εσωτερικού χώρου, φιλοτεχνημένα με τρόπο κλασικό. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Φεβρουαρίου.

  • O χώρος τέχνης "24" (Κλεομένους 24) θα παρουσιάσει στις 3 Φεβρουαρίου την τελευταία δουλιά της Γεσθημανής Σεφεροπούλου.Οπως σημειώνει ο Θ. Σ. Παπανικολάου για το έργο της: "Ο εικαστικός κόσμος της Γεσθημανής, είναι ένας κόσμος εικόνων ευφάνταστων, ένα υπερχρωματικό ατέλειωτο πανηγύρι που σφύζει από ζωή. Είναι το αρχέγονο, αλλά πάντα επίκαιρο, παραμύθι των συναισθημάτων, είναι η πολυσήμαντη εικαστική κατάθεση μιας χαρισματικής καλλιτεχνικής ιδιοσυγκρασίας. Πραγματικότητα και φαντασία διαπλέκονται ισορροπημένα και καταγράφουν με σεμνότητα και χάρη απρόσμενη το μικρόκοσμο της δημιουργού. Η Γεσθημανή χαράζει τη δική της πορεία, αποφεύγει τους υφάλους της μεταμοντέρνας προβληματικής, και προβάλλει, με αξιώσεις, ιδεολογικά υλικά, διαχρονικά και ανεξίτηλα, όπως το φως της ανθρώπινης ύπαρξης, την καθαρότητα της σκέψης, τη σοφία της αιώνιας δημιουργίας". Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης"Τερακότα" της Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως τις 20 Φεβρουαρίου.
  • Στην γκαλερί "Αργώ" (Μέρλιν 8) φιλοξενείται μέχρι τις 2 του Φλεβάρη έκθεση έργων ζωγραφικής, χαρακτικής της Πόπης Ζωίδη.Αφορμή γι' αυτό τον κύκλο της δουλιάς της στάθηκε η παλιά στεφανοθήκη που κρύβει πολλές μνήμες, πολλά μυστικά και πολλά μυστήρια. Κρεμασμένη άλλοτε σε μια γωνιά του σπιτιού, ήταν το σύμβολο ενός δεσμού, η απαρχή μιας κατάστασης, η αφετηρία ενός κοινού δρόμου. Αυτή την ιδέα, τη μνήμη που κλείνεται σ' ένα κουτί, την πήρε η Π. Ζωίδη, για να εγκλωβίσει σε ανάλογα εσωτερικά περιγράμματα, εικόνες που προκαλούν, πολλές φορές με αλληγορικό και συμβολικό τρόπο, λεπτά συναισθήματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ