Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τριήμερο εκδηλώσεων

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών τη Δευτέρα(25/1), στις 6.30μ.μ., θα γίνει παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Χρήστου Τουμανίδη "Αντίστιξη των άστρων".Θα μιλήσει η Αργυρώ Μαντόγλου.Ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Χρύσα Βενέτη.

  • "Βραδιά προς τιμή του Διονυσίου Σολωμού", διοργανώνει η Χορωδία Εμπορικής Τράπεζας τη Δευτέρα (8μ.μ.), στο Μορφωτικό Κέντρο (Μιχαήλ Βόδα 28). Ο Ροζέ Μιλλιέξ,αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών θα μιλήσει με θέμα "Ο Σολωμός και η Γαλλία", ενώ ποιήματά του θ' απαγγείλει η Εύα Κοταμανίδου. Μελοποιημένα ποιήματά του θα παρουσιάσει η χορωδία σε διεύθυνση Σταύρου Μπερή.
  • Στις "Πλειάδες" του Πολιτιστικού Κέντρου Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης), τη Δευτέρα (8.30μ.μ.) θα προβληθεί η ταινία του Γιάννη Σολδάτου"Το αίνιγμα".Σκηνοθεσία, σενάριο Γ. Σολδάτος,φωτογραφία Κ. Παπαναστασάτος,μουσική Β. Βασιλάτος,μοντάζ Ι. Σπηλιοπούλου,σκηνικά - κοστούμια Γ. Σολδάτος - Φ. Οικονόμου.Παίζουν Θανάσης Βέγγος, Γιώργος Βελέντζας, Εφη Βελιανάκη, Αλ. Δαμιανός, Ηλ. Λογοθέτης, Μ. Ζάχαρη κ.ά. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Δήμο Κορυδαλλού και την τοπική Κινηματογραφική Λέσχη. Στην προβολή θα παραβρεθεί ο σκηνοθέτης και συντελεστές της ταινίας και θα συζητήσουν με το κοινό.
  • Αύριο (11π.μ.) στη "Σφεντόνα" (Λεωφ. Αλεξάνδρας 22), η Πανελλήνια Ενωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη, θα κόψει την πίτα της. Αφιλοκερδώς συμμετέχουν στο πρόγραμμα οι: Γιάννης Ζουγανέλης, Τάκης Κωνσταντακόπουλος.
  • Σήμερα (1μ.μ.) στου "Ελευθερουδάκη" (Πανεπιστημίου 17), ο Δημήτρης Κυριαζής θα παρουσιάσει το μυθιστόρημα του Αργύρη Παυλιώτη "Αρμαγεδδών".Θα διαβάσει η Φωτεινή Κοτρώτση.
  • Τη Δευτέρα (7.30μ.μ.) στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Διδότου 6), θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα με θέμα "Το βιβλίο της Μεσογείου: Μοιράζεται η πολιτική ιστορία;".
  • Αύριο (6μ.μ.) η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου (Τσόχα 3), η Δώρα Σδρένια θα παρουσιάσει το βιβλίο της Χάρριετ Γκόλντχορ - Λέρνερ "Γυναίκες και θυμός".
  • Η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης και το περιοδικό "Αντι- Κινηματογράφος", διοργανώνουν αύριο (8μ.μ.) εκδήλωση με τίτλο "Απ' το μικρό στο μεγάλο, μια διαδρομή: απ' την ταινία μικρού μήκους στην ταινία μεγάλου μήκους".Θα μιλήσουν οι: Π. Χούρσογλου, Κ. Μπλάθρας, Γιάννης Φραγκούλης, Δημήτρης Καλλαντίδης.
  • Στο "Σπίτι της Κύπρου" τη Δευτέρα (8.30μ.μ.) θα γίνει διάλεξη του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Μάριου Ευρυβιάδη με θέμα "Ο Ισραηλινο - Τουρκικός Αξονας".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ