Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ρευστό 93 δισ. για την Ιονική

Αγώνα δρόμου για τη συγκέντρωση νέων κεφαλαίων έχουν δρομολογήσει οι διοικήσεις των τραπεζών, καθώς οι αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα, οι εξαγορές, οι συγχωνεύσεις και η δημιουργία διαφόρων εταιρικών σχημάτων είναι μια καλή - σε κάθε περίπτωση - ευκαιρία για τους τραπεζίτες. Είτε για να πάρουν μέρος στα "χτυπήματα", διαθέτοντας περισσότερο ρευστό, είτε για να αξιοποιήσουν το ρευστό αυτό στην πραγματοποίηση άλλων σχεδίων τους. Ετσι μετά τις τράπεζες του ομίλου της Πειραιώς, των άλλων τραπεζών του ομίλου Λάτση και της Πίστεως, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 93 δισεκατομμύρια δραχμές αποφάσισε χτες η έκτακτη γενική συνέλευση της Τράπεζας Εργασίας. Πρόκειται για την τρίτη τράπεζα συμφερόντων Λάτση που προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τους τελευταίους μήνες, ενώ στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ένας από τους τομείς όπου θα αξιοποιηθούν τα νέα κεφάλαια είναι για "τη συμμετοχή της τράπεζας σε συνεργασία για την εξαγορά του 51% της Ιονικής Τράπεζας".

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η συνέλευση ενέκρινε τις προτάσεις του ΔΣ της Τράπεζας, σύμφωνα με τις οποίες η όλη διαδικασία προβλέπει: Αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 877 δραχμές στις 2.000 δρχ. Διανομή 3 δωρεάν μετοχών για 10 παλιές. Εκδοση 3 νέων μετοχών για κάθε 10 παλιές που θα πουληθούν στους παλαιούς μετόχους με 12.000 η μία.

Δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση θα έχουν όσοι είναι κάτοχοι μετοχών της Εργασίας στις 29 του Γενάρη, ενώ οι πληρωμές για τις νέες μετοχές θα κρατήσουν από τις 22 Φλεβάρη μέχρι τις 23 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ