Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΟΕ
"Αθάνατοι" για κλάματα

Μίζες και διαφθορά στην ολυμπιακή οικογένεια, για ψηφοθηρία

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον οι καταγγελίες για χρηματισμό διαφόρων μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ κάποιας συγκεκριμένης υποψήφιας πόλης για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ετσι οι υπεύθυνοι της ΔΟΕ, μην έχοντας άλλη επιλογή, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Σε συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής αποφασίστηκε να γίνει πρόταση καθαίρεσης έξι μελών οι οποίοι είναι: Μουκόρα (Κένυα), Κεϊτά ντερ Φαντίνι (Κογκό), Σαντατέρ - Φαντινί (Χιλή), Αρόγιο (Εκουαδόρ), Γκαντίρ (Σουδάν). Ας σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα τρία μέλη της ΔΟΕ, οι Σιμπάντζε (Ζουαζιλάνδη), Ατραμπουλάσι (Λιβύη), Χάγκμαν (Φινλανδία) έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους γιατί βρέθηκαν μπλεγμένοι στην υπόθεση σκανδάλων. Οριστικές αποφάσεις για τα θέματα αναμένεται να ληφθούν σε ολομέλεια της ΔΟΕ που έχει προγραμματιστεί να γίνει το Μάρτη.

Σε ό,τι αφορά το Σίδνεϊ που έχει επιλεχθεί να διοργανώσει τους αγώνες του 2004 και βρέθηκε στο "μάτι του κυκλώνα", στην Αυστραλία δηλώνουν αισιόδοξοι ότι τα πάντα θα κυλήσουν ομαλά και θα λάμψει η αλήθεια, αφού όπως επισημαίνουν η ανάληψη των αγώνων ήταν καθ' όλα νόμιμη.

Πάντως, από χθες στο "παιχνίδι" μπήκαν και οι Ιταλοί, αφού μια αυτοαποκαλούμενη ένωση καταναλωτών με την επωνυμία ADUSBEF κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία της Ρώμης για να διαπιστωθεί αν σημειώθηκαν πράξεις αξιόποινες κατά την ανάθεση στην Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

Η αναφορά αυτή δημοσιεύεται με ιδιαίτερη έμφασηαπό τις δύο τοπικές εφημερίδες της Ρώμης, "Ιλ Τέμπο" και "Μεσατζέρο", οι οποίες για καθαρά τοπικούς και κυκλοφοριακούς λόγους είχαν υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Ρώμης. Επιπλέον δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός, ότι και οι δύο εφημερίδες είναι ιδιοκτησίας εργολάβων, οι οποίοι θα αναλάμβαναν πολλά έργα, αν γίνονταν στη Ρώμη οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ