Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερώτηση για τις απολυμένες της Κτηματικής

Το θέμα της απόλυσης των 80 περίπου καθαριστριών της Κτηματικής Τράπεζας έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Στρ. Κόρακα προς τους υπουργούς Εργασίας και Εθνικής Οικονομίας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: "Στο δρόμο βρέθηκαν πρόσφατα οι εργαζόμενοι, τους οποίους απασχολούσαν σε καθημερινή βάση επί σειρά ετών τα συνεργεία καθαρισμού που είχαν αναλάβει, μέσα από διαγωνισμό, την καθαριότητα στην Κτηματική Τράπεζα. Συγκεκριμένα, πάγια πολιτική της Κτηματικής Τράπεζας ήταν να εξασφαλίζει από τους εργολάβους των συνεργείων να κρατούν υποχρεωτικά τους ίδιους εργαζόμενους κάθε φορά. Ετσι, η πλειοψηφία των εργαζομένων απασχολούνταν στην Τράπεζα κατά μέσο όρο πάνω από 10 χρόνια. Δυστυχώς, μετά από τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Κτηματική δεν πάρθηκε καμία μέριμνα γι' αυτούς τους εργαζόμενους. Ετσι, ενώ έγινε νέος διαγωνισμός και ανατέθηκε ο καθαρισμός της Τράπεζας σε καινούριους εργολάβους δεν πάρθηκαν μέτρα, ώστε οι καινούριοι εργολάβοι να κρατήσουν υποχρεωτικά τους εργαζόμενους που ήδη απασχολούνταν".

Οι δύο υπουργοί ρωτιούνται εάν θα παρέμβουν, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος αυτών των εργαζομένων και να εξασφαλιστεί ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται όπως πριν, είτε στα συνεργεία είτε από την ίδια την Τράπεζα;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ