Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΟΕ
Επιδημία παραιτήσεων

Σε σίριαλ διαρκείας εξελίσσεται πλέον το θέμα της δωροδοκίας κάποιων μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αφού μέρα με τη μέρα καινούρια στοιχεία έρχονται στο φως. Ετσι χθες παραιτήθηκε από τη θέση του ένα ακόμη μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Κενυάτης Τσαρλς Μουκόρα.

Ο Μουκόρα που ήταν ένα από τα έξι μέλη της ΔΟΕ που είχαν παραπεμφθεί στην Ολομέλεια, θα γίνει το Μάρτη στη Λοζάνη με το ερώτημα της διαγραφής τους για χρηματισμό, έγινε το τέταρτο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που παραιτείται από τη μέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο.

"Είμαι θύμα των περιστάσεων. Ποτέ δεν πήρα μέρος σε παράνομες δραστηριότητες στα 40 χρόνια που έχω στον αθλητισμό", δήλωσε ο Μουκόρα, ο οποίος αρνήθηκε κατ' αυτό τον τρόπο κάθε ανάμειξή του στο σκάνδαλο.

Εξάλλου, από χθες μπήκε στο παιχνίδι και η Ολυμπιάδα του 2004, αφού η Τσέχα Βέρα Τσασλάβσκα, μέλος της ΔΟΕ από το 1996 και πρόεδρος επί τιμή της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων της Τσεχίας, υποστήριξε με δηλώσεις της στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό "TV Nova", ότι δέχτηκε προτάσεις για εξαγορά της ψήφου της κατά τη διάρκεια ανάδειξης της διοργανώτριας πόλης των Αγώνων του 2004.

"Στις συναντήσεις μου με απεσταλμένους διαφόρων υποψηφίων πόλεων αρνήθηκα προσπάθειες που έκαναν για να με πάρουν με το μέρος τους", δήλωσε η Τσασλάβσκα, η οποία πήρε μέρος το 1997 στη διαδικασία ανάδειξης της πόλης που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, οι οποίοι κατέληξαν τελικά στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ