Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΟΕ
Διχασμένη η Ολυμπιακή οικογένεια

Ο Ζαν Κλοντ Γκάνγκα από το Κογκό, ένα από τα μέλη της ΔΟΕ, που έχει παραπεμφθεί στην ολομέλεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με το ερώτημα της διαγραφής, δήλωσε σήμερα ότι θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια για να υπερασπίσει το όνομά του.

Ο Γκάνγκα, πρόεδρος της Ενωσης των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Αφρικής, δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα "Liberation", ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του εξαιτίας του σκανδάλου που ξέσπασε στη ΔΟΕ και τις εναντίον του κατηγορίες, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στον Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Θυσιάζει τους φίλους του για να σώσει τον εαυτό του".

Χθες μια εφημερίδα του Πεκίνου που είναι υποψήφια πόλη για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2008, κάνει λόγο για γενική αναμόρφωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αφού όπως αναφέρει το κύρος της έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Επίσης ο καθηγητής των κλασικών ερευνών του Πανεπιστημίου της Οτάβα Δρ. Τρέβορ Χοτζ κάνει εκτενή αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαίας Ελλάδας και στο σημερινό σκάνδαλο που απασχολεί τη ΔΟΕ τονίζοντας ότι οι Ολυμπιακοί θα πρέπει να επιστρέψουν μόνιμα στη χώρα μας ώστε να αποκατασταθεί το πνεύμα του Αθλητισμού.

Πάντως χθες ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ που μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, βρήκε ένα σύμμαχο στο πρόσωπο του Πρίγκιπα Αλέξανδρου Ντε Μερόντ, προέδρου της επιτροπής της ΔΟΕ που ερευνά υποθέσεις ντόπινγκ. Οπως τόνισε ο Ντε Μερόντ, στο σκάνδαλο δόθηκε υπερβολική διάσταση και κατά τη γνώμη του, ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ δε θα πρέπει να απολογείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ