Τρίτη 2 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Αγνοια κανονισμών από διαιτητές!

Προς επανάληψη το παιχνίδι ΠΑΟ - Χανίων λόγω διαιτητικού λάθους

Φωτιές άναψε η άγνοια στην εφαρμογή των κανονισμών από τους διαιτητές (Βασιλείου - Ελευθεριάδης) του σαββατιάτικου ντέρμπι της Α1 ανδρών στο πόλο μεταξύ Παναθηναϊκού και Χανίων, που έληξε ισόπαλο 13-13.

Η εσφαλμένη κίνηση του προπονητή του Παναθηναϊκού Ομήρου Πολυχρονόπουλου να ζητήσει τρίτο τάιμ άουτ 55 πριν τη λήξη του παιχνιδιού και ενώ την μπάλα είχε η ομάδα του και μετέπειτα η επίσης εσφαλμένη απόφαση των διαιτητών να δώσουν πέναλτι υπέρ των Κρητικών, οδήγησε τους "πράσινους" στην υποβολή ένστασης και το παιχνίδι σε επανάληψη. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον κανονισμό αν ζητηθεί τρίτο τάιμ - άουτ από μια ομάδα υπάρχουν δυο ποινές. Συγκεκριμένα αν η μπάλα είναι στην κατοχή της ομάδας που ζητάει το τάιμ άουτ τότε δίνεται στην αντίπαλη ομάδα, ενώ αν είναι στην κατοχή της αντίπαλης ομάδας τότε δίνεται πέναλτι. Στην περίπτωση λοιπόν του Σαββάτου οι διαιτητές έπρεπε να δώσουν αλλαγή στην κατοχή της μπάλας (αφού την είχε ο Απανασένκο του Παναθηναϊκού) και όχι πέναλτι. Ετσι, σύμφωνα με τον κανονισμό, το παιχνίδι πάει για επανάληψη...

Το δρόμο για τον αθλητικό δικαστή όμως πήρε και ο αγώνας του ΟΦΘ με τη Βουλιαγμένη, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αφού αρχικά το Σάββατο λόγω της κακοκαιρίας παρέμεινε κλειστό το αεροδρόμιο Μακεδονία και έτσι δεν μπόρεσαν να μεταβούν οι διαιτητές και ο ΝΟΒ. Το ίδιο ίσχυε και για την Κυριακή όπου σύμφωνα με τον κανονισμό έπρεπε να διεξαχθεί ο αγώνας. Στα υπόλοιπα παιχνίδια που έγιναν είχαμε: Ολυμπιακός - Ηλυσιακός 10-7, Γλυφάδα - Χίος 11-10, Χαλκίδα - Αρης Νικαίας 16-3, Πάτρα - Εθνικός 6-7.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Βουλιαγμένη 25, Ολυμπιακός 24, Χαλκίδα 24, Παναθηναϊκός 21, Χανιά 20, Πάτρα 15, Εθνικός 15, Γλυφάδα 13, Ηλυσιακός 11, Χίος 6, Αρης Νικαίας 2, ΟΦΘ 2. (Σημ: Βουλιαγμένη και ΟΦΘ έχουν από έναν αγώνα λιγότερο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ