Παρασκευή 7 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ πράξη υποτέλειας στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό έλαβε χώρα χτες στη Βουλή, με την κύρωση από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ της σύμβασης Ελλάδας - ΗΠΑ, για τη λειτουργία στη χώρα μας του περιβόητου σταθμού "Φωνή της Αμερικής" (σελίδα 7).

ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ της φτώχειας και της εξαθλίωσης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, καθώς και το χτύπημα των κοινωνικών και πολιτικών κατακτήσεων των εργαζομένων, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (σελίδα 8).

ΤΡΙΒΕΣ και αντιδράσεις στους κόλπους του ΝΑΤΟ προκάλεσε η πρόταση της Γαλλίας για συνάντηση κορυφής των πέντε μεγάλων δυνάμεων, τον Απρίλη, στο Παρίσι, η οποία θα καθορίσει τις σχέσεις με τη Ρωσία (σελίδα 9).

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ χτες για δεύτερη συνεχή μέρα οι ταραχές και οι συγκρούσεις των πολιτών που έπεσαν θύματα των παρατραπεζών και των αρχών ασφαλείας στην πόλη Αυλώνα της Αλβανίας (σελίδα 10).

ΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ σείεται από απεργίες, εργατικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. Από την περασμένη Τετάρτη έχουν παραλύσει όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις (σελίδα 11).

ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ,δύο πανομοιότυπες πορείες ζωής. Μια εμποροϋπάλληλος, και μια επαγγελματίας, μιλάνε στο "Ρ" για τα προβλήματά τους, για τα αιτήματα και τις προσδοκίες τους (σελίδα 20).

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Στασιμότητα των εργασιών αναστήλωσης και συντήρησης στο Πρωτάτο. Το έργο φαίνεται μπλοκαρισμένο, προκαλώντας πολλά ερωτήματα. Μήπως η καθυστέρηση δίνει απλώς χρόνο και "άλλοθι" για εμπλοκή στο έργο ιδιωτικών εταιριών, που θα "παίξουν" και το ρόλο του πρότζεκτ μάνατζερ; (σελίδα 27).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ