Παρασκευή 7 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενα "χαστούκι" στο "Σέιφ"

Παρασκευή. Οι κινηματογραφικές αίθουσες έχουν πρεμιέρα και οι "σπιτικές"... όχι και σπουδαία πράγματα:

Από την ΕΤ-1 στις 23.00 "Σέιφ" του Τοντ Χέινς. Πρόκειται για ψυχολογικό δράμα αμερικανικής παραγωγής του 1995, με πρωταγωνιστή τον Τζούλιαν Μουρ. Η Κάρολ Χουάιτ είναι όμορφη, παντρεμένη και περνάει τον καιρό της κάνοντας γυμναστική, πίνοντας καφέ με φίλες, αλλάζοντας ρούχα και έπιπλα και αποφεύγοντας συνεχώς κάθε ερωτική επαφή με τον άνδρα της. Ξαφνικά, αρχίζει να μη νιώθει καλά. Αδιαθεσία, ζαλάδες, περίεργες αλλεργίες εμφανίζονται, αλλά οι γιατροί επιμένουν ότι δεν πάσχει από τίποτε παθολογικό. Τα συμπτώματα επιδεινώνονται και έτσι η γυναίκα πείθεται ότι δηλητηριάζεται από τις χημικές ουσίες του περιβάλλοντος.

Από την ΕΤ-2 στις 00.30 "Το χαστούκι" του Κλοντ Πινοτό. Μια περίεργη οικογένεια δε ζει συνηθισμένα. Ο πατέρας είναι περήφανος, μυστηριώδης, ευχάριστος αλλά πολύ νευρικός. Χωρίς να του ζητηθεί από κανένα δίνει συμβουλές σε όλους και χαστουκίζει οποίον τολμήσει να διαφωνήσει... Η κόρη είναι όμορφη, νέα, σπουδάζει ιατρική, είναι πάντα αγχωμένη με τα πάντα και φωνάζει πιο δυνατά από τον πατέρα της. Ομως, ένα δικό του χαστούκι που είχε φάει κάποτε, της έμεινε αξέχαστο. Η μητέρα ζει στην Αυστραλία, έχει χωρίσει και έχει ξαναπαντρευτεί. Ο άνδρας της πρώην συζύγου, είναι ένας φλεγματικός άνθρωπος... Με τον Λίνο Βεντούρα, την Ανί Ζιραντό και την Ιζαμπέλ Αντζανί.

Από την ΕΤ-3 στη 01.00 "Το χρονικό μιας Κυριακής" του Τάκη Κανελλόπουλου. Πρόκειται για τρυφερή, ευαίσθητη ταινία, έντονα νοσταλγική και ποιητική με την εξαιρετική μουσική επένδυση της Ελένης Καραϊνδρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ