Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Με... διήμερο κατά της αποβιομηχάνισης!

Η πλειοψηφία απέρριψε τις προτάσεις των συμβούλων της ΕΣΑΚ

Με διοργάνωση... διημέρου σκέφτεται να αντιμετωπίσει το μέγα πρόβλημα της ταχείας αποβιομηχάνισης του Θριάσιου, το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.Αυτό αποφασίστηκε κατά την προχτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησής του, με τις ψήφους των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, οι οποίες προηγούμενα απέρριψαν το πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων που κατέθεσαν οι ΕΣΑΚίτες σύμβουλοι.

Το Θριάσιο "μετρά" μόνο τα τελευταία 10 χρόνια 11.000 χαμένες θέσεις εργασίας, ενώ η συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής ωθεί στη συρρίκνωση ή στο κλείσιμο αρκετές ακόμα επιχειρήσεις. Το πρόβλημα έρχονται να επιδεινώσουν οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη "Χαλυβουργική" που είναι ένα βήμα απ' το "λουκέτο". Η διάλυση των "Ναυπηγείων Ελευσίνας" και η απόφαση για ξεπούλημά τους στον Ν. Ταβουλάρη.Η επικείμενη ιδιωτικοποίηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται των ΕΛΔΑ κ.ά.

Η πλειοψηφία "ανακάλυψε" ξαφνικά ότι χρειάζεται επανεξέταση (!) των προτάσεων και θέσεων του συνδικαλιστικού κινήματος και αυτό το στόχο θα εξυπηρετεί το διήμερο που αποφασίστηκε να διοργανωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο!

Οι ΕΣΑΚίτες σύμβουλοι επισημαίνοντας την οξύτητα που αποκτά το πρόβλημα της αποβιομηχάνισης και της συνεπαγόμενης ανεργίας, όπως και το ασφαλιστικό, πρότειναν: Διοργάνωση στις 12 Φλεβάρη σύσκεψης όπου θα καλεστούν όλοι οι συνδικαλιστικοί, οι μαζικοί φορείς της περιοχής, όπως και οι φορείςτων επαγγελματοβιοτεχνών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στις 14, 17 και 18 Φλεβάρη τοπικές συγκεντρώσεις αντίστοιχα στην Ελευσίνα, στον Ασπρόπυργο και στη Μάνδρα. Τέλος, στις 28 Φλεβάρη πανεργατική απεργία σε όλο το Θριάσιο και συνεδρίαση των οργάνων για παραπέρα κλιμάκωση.

Την πρόταση αυτή ψήφισαν εκτός από τους 4 ΕΣΑΚίτες συμβούλους και ένας σύμβουλος της ΠΑΣΚΕ. Οπως θα πει ο Α. Χοροζάνης,μέλος της διοίκησης, "το συνδικαλιστικό κίνημα έχει διαμορφωμένες προτάσεις για τη σωτηρία της βιομηχανίας στην περιοχή, για τα ναυπηγεία, τα διυλιστήρια, το χάλυβα και γενικότερα. Η απόφαση της πλειοψηφίας να γίνει διήμερο για να επανεξετάσουμε τις θέσεις μας, έχει σαν στόχο να περάσει και στο συνδικαλιστικό κίνημα η πρόταση της κυβέρνησης για μετατροπή του Θριάσιου από βιομηχανική περιοχή σε εμπορευματικό κέντρο. Δε θα ήμασταν αντίθετοι αν διασφαλιζόταν ταυτόχρονα η βιομηχανία. Το ίδιο συγκεκριμένες θέσεις υπάρχουν και για το ασφαλιστικό. Το πρόβλημα είναι η απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αγώνες".

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης να εκδοθούν ψηφίσματα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ