Κυριακή 9 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ελληνο - αλβανική φιλίαβασικό 9 - 2. Φώτο από εργ. Αλβανούς μετανάσ

Είμαστε ένα γκρουπ Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα. Εκφράζοντας τη συμπάθεια και τις καλές διαθέσεις του αλβανικού λαού απέναντι στον γειτονικό αδελφικό ελληνικό λαό, θέλουμε να στείλουμε θερμό χαιρετισμό, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εξαετίας από την έναρξη της μετανάστευσής μας, στη φιλόξενη χώρα σας!

Ενα μεγάλο, πολύ μεγάλο ευχαριστώ, που βγαίνει από τα βάθη της καρδιάς μας, είναι ο πρώτος και τελευταίος λόγος μας.

Σε δύσκολες στιγμές ο κάθε άνθρωπος δεν έχει σε ποιον ν' απευθυνθεί, παρά μόνο στον γείτονά του, με τον οποίο μένει κοντά - κοντά. Το ίδιο συμβαίνει και μεταξύ των γειτονικών λαών. Οταν ο λαός μας βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση και δεν είχε άλλη διέξοδο, απευθύνθηκε στον γειτονικό ελληνικό λαό, με τον οποίο είχε ζήσει αδελφικά επί αιώνες, στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε με μεγαλοψυχία. Αγκάλιασε αδελφικά τους Αλβανούς μετανάστες, τους πρόσφερε φιλοξενία και εργασία, όπως κάνουν πάντα οι καλοί γείτονες. Ετσι γράφτηκε μια καινούρια σελίδα ελληνο - αλβανικής φιλίας. Μια σελίδα με χρυσά γράμματα που θα συνδέει για πάντα τους δυο λαούς, απορρίπτοντας κάθε επιβουλή και προσπάθεια διάσπασης που μπορεί ν' επιχειρηθεί από τους εχθρούς των δυο λαών.

Στην εξάχρονη αυτή περίοδο της εδώ παραμονής μας, τα παιδιά μας μεγαλώνοντας, μαθαίνουν τις ομορφιές της ελληνικής γλώσσας και φωνάζουν ενθουσιασμένα "Η Ελλάδα είναι η γενέτειρά μας". Είναι αυτά τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν εδώ, ακούγοντας από μας τους γονείς τους, τα καλά λόγια για την Ελλάδα των φιλικών προς εμάς, ανθρώπων της.

Εκφράζοντας σήμερα, την ευγνωμοσύνη μας μέσα από την καρδιά μας, προς τον ελληνικό λαό, ο χαιρετισμός μας αυτός, ας είναι ένα μήνυμα της φιλίας μας και μια υπόσχεση ότι θα παραμείνουμε ειλικρινείς και ξεκάθαροι φίλοι του, για πάντα. Εγγύηση γι' αυτό είναι η σημερινή αγάπη, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια των δυο λαών μας, τα παιδιά μας που μεγαλώνουν εδώ!

Καλή χρονιά.

ΖΕΝΕΛ ΜΙΤΖΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ