Κυριακή 9 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Για την καρέκλα

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΡΙΔΑΣ,Νίκαια. Με μεγάλη μου θλίψη είδα από την TV - όλο αυτό τον καιρό των μεγάλων εργατικών κινητοποιήσεων - την ωμή βία και τη βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής εναντίον των εργαζομένων που παλεύουν για τα δίκαια αιτήματά τους. Οι απεργοί ναυτεργάτες δεν αντιμετώπισαν μόνο αυτές τις δυνάμεις, αλλά και τους γνωστούς κουμπουροφόρους "αγανακτισμένους" πολίτες! Ομως δεν πρέπει να μας εξηγήσουν όλοι αυτοί που εφαρμόζουν το νόμο, ποιοι είναι αυτοί οι "αγανακτισμένοι"; Ορισμένοι μάλιστα δημοσιογράφοι στην τηλεόραση ειρωνεύονταν τους ναυτεργάτες και διαστρέβλωναν την αλήθεια!

Δε φθάνει, δηλαδή, που παίρνουν εντολές και γραμμή από τ' αφεντικά τους τους εφοπλιστές, για να γράψουν και να πουν ό,τι συμφέρει σ' αυτούς, υποτιμούν και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Με αυτό το χυδαίο τρόπο προσπαθούν να εξασφαλίσουν την καρέκλα τους. Οι κυβερνώντες είναι υπεύθυνοι για ό,τι γίνεται, γι' αυτό είναι και πολύ επικίνδυνοι.

Ομως ό,τι και να κάνουν η τρομοκρατία δε θα περάσει.

Η γη μας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΚΑΚΟΣ,Νεοχώρι Γυθείου. Εμείς οι αγρότες βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, γι' αυτό και δεν πρέπει να κάνουμε πίσω, όσο και αν το επιδιώκουν οι κυβερνώντες μας. Το ντόπιο κεφάλαιο υποδουλώνεται στο ξένο και η κυβέρνηση, υποταγμένη στα κελεύσματα της ΕΕ, επιχειρεί να μειώσει τον αγροτικό πληθυσμό, ειδικότερα να εξοντώσει τους φτωχούς αγρότες. Δείγματα αυτής της πολιτικής είναι οι εξωφρενικοί τόκοι των δανείων, η κλεψιά των χρημάτων των αγροτικών συνεταιρισμών, αφήνοντας μόνο τα χρέη των δανείων της Αγροτικής Τράπεζας.

Ας μη μείνουμε λοιπόν με σταυρωμένα χέρια, όλοι οι αγρότες μπροστά στους νέους αγώνες, για τη δικαίωση των αιτημάτων μας, για τη ματαίωση της αρπαγής της γης μας από τους ξένους.

Εχουν ιστορία

ΗΛΙΑΣ ΑΡΜΑΓΟΣ,Αθήνα. Θέλω να σε συγχαρώ για την καθημερινή προβολή που κάνεις με τους αγώνες των εργαζομένων και ιδιαίτερα τον ξεσηκωμό της αδάμαστης αγροτιάς, των ναυτεργατών και άλλων κλάδων εργαζομένων.

Επίσης θέλω να συγχαρώ, τον άξιο συντάκτη σου, αγαπητό μου συμπατριώτη δημοσιογράφο Παύλο Ριζαργιώτη, για το αγροτικό ρεπορτάζ και όχι μόνο. Στο Ιστορικό του χρονικό την Κυριακή 19-1-97 με τίτλο "Το μάθημα της Ιστορίας" αναφέρεται στην πορεία των αγώνων της θεσσαλικής αγροτιάς, από την περίοδο της δουλοπαροικίας μέχρι σήμερα. Δε λύγισαν οι αγρότες ούτε με τα τόξα, τα σπαθιά και τα ντουφέκια των εξουσιαστών. Αυτό πρέπει να φρονηματίσει και τους σημερινούς κυβερνώντες. Οι αγρότες έχουν ιστορία για τους δίκαιους αγώνες τους, σήμερα ακολουθούν το δρόμο που χάραξαν οι πρωτοπόροι του αγώνα και δεν πρόκειται να τους προδώσουν.

Διακινητής του "Ριζοσπάστη"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,Αιγάλεω. Η αντεπίθεση πρέπει να συνεχιστεί με διάφορους τρόπους πάλης. Οι κομμουνιστές - όπως πάντα - πρώτοι στον αγώνα να προγραμματίσουν στο χώρο τους, στη γειτονιά τους τη δουλειά. Με τον "Ριζοσπάστη", την προκήρυξη και το μπλοκάκι στο χέρι ν' απευθυνθούν στους οπαδούς και φίλους του ΚΚΕ, αλλά και γενικά σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο. Θα που επιτρέψετε να κάνω έναν απολογισμό της δουλειάς μου το 1996. Από οικονομική δουλιά μάζεψα 949.000 δρχ. και όλη τη χρονιά διακίνησα 1.700 φύλλα σου. Επίσης έδωσα από σπίτι σε σπίτι, εκατοντάδες προκηρύξεις.

Καλώ όλους τους συντρόφους να ανταποκριθούν στις δύσκολες μέρες που ζούμε και να βοηθήσουν στον τιτάνιο αγώνα που γίνεται ενάντια στην πολιτική της λιτότητας και της ιμπεριαλιστικής επίθεσης από τα ξένα μονοπώλια. Να υπερασπίσουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Γιατί το Κόμμα μας είναι ο υπερασπιστής και στυλοβάτης των αγώνων της εργατιάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παλλαϊκή στήριξη στους ναυτεργάτες (2012-04-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-09-23 00:00:00.0)
Το επίδομα (2003-06-03 00:00:00.0)
"Να είναι σίγουροι ότι δε μας σταματάνε" (1999-01-14 00:00:00.0)
Στη μάχη συκοφαντία και κρατικός μηχανισμός (1997-01-22 00:00:00.0)
Εκρηκτικό μείγμα πολιτικής απατεωνιάς (1997-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ