Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στη μάχη συκοφαντία και κρατικός μηχανισμός

Νέες προκλητικές δηλώσεις, αλλά και παραδοχές του κυβερνητικού εκπροσώπου

Εμμονή στη συκοφαντική εκστρατεία της ενάντια στους ναυτεργάτες επιδεικνύει η κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα κινητοποιεί τον κρατικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση των απεργών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Ρέππας, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την επικίνδυνη θεωρία του περί "κοινωνικού αυτοματισμού" (!), με την οποία ευλογούσε τις αντιδράσεις των "αγανακτισμένων πολιτικών" ενάντια στους ναυτεργάτες, επανήλθε χτες, κατηγορώντας, έμμεσα πλην σαφώς, τους ναυτεργάτες ότι "αδιαφορούν για το κοινωνικό σύνολο ή για τις επιπτώσεις από τη δική τους δραστηριότητα στα συμφέροντα άλλων πολιτών, άλλων κοινωνικών ομάδων"! Ερωτηθείς αν πέρα από το "διάλογο" η κυβέρνηση έχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των ναυτεργατών, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την κυβερνητική αδιαλλαξία και επίδειξη πυγμής, λέγοντας ότι "υπάρχουν ακόμα περιθώρια και δεν έχουμε εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες να υπάρξει συνεννόηση με τους εργαζόμενους". Και προκειμένου να μην αφήσει αμφιβολίες για το τι εννοεί, πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι θα δείξουν την ανάλογη καλή πίστη και τελικώς θα υπάρξει συνεννόηση".

Παράλληλα, ομολόγησε ότι στο πλαίσιο της κυβέρνησης έχουν δημιουργηθεί "όργανα για την αντιμετώπιση των κρίσεων", τα οποία συνεδριάζουν με στόχο την υπονόμευση και το χτύπημα των απεργιών. Κληθείς να σχολιάσει τις συσκέψεις που έγιναν προχτές, μία υπό τον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλο και μία υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίο για την "πρόληψη" του αποκλεισμού των δρόμων από τους αγρότες, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι "εδώ και αρκετό καιρό, αφ' ης προκλήθηκε κοινωνικό θέμα με τις κινητοποιήσεις ομάδων αγροτών, υπάρχει μια συνεργασία μεταξύ υπουργών, ανταλλάσσονται απόψεις και λαμβάνονται κάποιες αποφάσεις για το ποιες είναι οι εναλλακτικές δυνατότητες που έχουμε". Οταν του ζητήθηκε στη συνέχεια να αποκαλύψει ορισμένες"εναλλακτικές λύσεις", απάντησε μονολεκτικά "όχι".

Ο Δ. Ρέππας εμφανίστηκε ενοχλημένος γιατί η αναφορά του περί "κοινωνικού αυτοματισμού" ερμηνεύτηκε από μερίδα του Τύπου ως ενθάρρυνση των "αγανακτισμένων πολιτών", ενώ αυτός, όπως είπε, απλά επιδίωξε "να δώσει μια ερμηνεία για ένα φαινόμενο" (!).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2010-09-23 00:00:00.0)
Ανωμερίτης: Γνήσιος υπουργός του Σημίτη (2002-06-12 00:00:00.0)
Δε θα διασπάσουν το μέτωπο (1999-01-01 00:00:00.0)
Και μικρόψυχοι! (1997-01-24 00:00:00.0)
Εκρηκτικό μείγμα πολιτικής απατεωνιάς (1997-01-21 00:00:00.0)
Ο αγώνας συνεχίζεται! (1996-12-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ