Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Σε ανάκριση στελέχη του ΚΚΕ!

Σε ανάκριση (!) καλούν σήμερα τέσσερα στελέχη του ΚΚΕ στη Λέσβο οι λιμενικές αρχές! Πρόκειται για τους Π. Γεωργούλια, γραμματέα της Ν.Ε. Λέσβου του ΚΚΕ και οργανωτικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου, Ηλ. Βαλβούλη και Ν. Μπουλμπούλη, μέλη του Γραφείου της ΝΕ και τον Β. Χριστοδούλου, μέλος της ΝΕ, οι οποίοι καλούνται να εξεταστούν "σχετικά με την παρεμπόδιση φόρτωσης" των φορτηγών στο πλοίο "Μυτιλήνη" την περασμένη Κυριακή.

Να σημειωθεί ότι ο υπολιμενάρχης, Ι. Ψαραδέλλης,σε δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο, προσπαθεί να υποβαθμίσει, όχι μόνο την απόπειρα σύλληψης των παραπάνω στελεχών την περασμένη Κυριακή, αλλά και την ωμή παραβίαση κάθε έννοιας νομιμότητας, όταν οι άνδρες του εισέβαλλαν στην τραπεζαρία του καραβιού την ώρα που το πλήρωμα ετοιμαζόταν με τρίτη κατά σειρά ψηφοφορία του να στηρίξει την απεργία του! Οι λιμενικοί επιτέθηκαν στους εκπροσώπους της ΠΝΟ και του Εργατικού Κέντρου και διέλυσαν την ψηφοφορία, ενώ ο γραμματέας της ΝΕ σώθηκε από τα χέρια τους χάρη στη δυναμική επέμβαση του ίδιου του πληρώματος!

Συγχρόνως, η πλοιοκτήτρια εταιρία του "Μυτιλήνη", ΝΕΛ, με δηλώσεις ανωτέρων υπαλλήλων της, προσπαθεί να πείσει το λαό της Λέσβου ότι δε φέρει καμία ευθύνη για τα γεγονότα!

Ο επικεφαλής μάλιστα των λιμενικών δυνάμεων που υπερέβαλαν εαυτόν για να μπουν τα φορτηγά στο πλοίο, αμφισβήτησε προκλητικά τη - δυο φορές - εκφρασμένη θέληση του πληρώματος να απεργήσει, απαιτώντας να τους δοθεί νέα απόφαση!

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ καταγγέλλει την ενέργεια των λιμενικών αρχών, που - όπως τονίζεται - " δεν πτοεί τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ που θα στέκονται πάντα αταλάντευτα στο πλευρό εκείνων που παλεύουν για τα δίκαια αιτήματά τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ