Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Κλιμακώνεται ο αντιδημοκρατικός κατήφορος"

"Τη συγκρότηση από την κυβέρνηση παρακρατικών μηχανισμών, προκειμένου να χτυπήσει την απεργία των ναυτεργατών, καταγγέλλει το ΚΚΕ", τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ."Πρόκειται", τονίζει, "για κλιμάκωση του αντιδημοκρατικού κατήφορου της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και της ίδιας. Αυτός ο κατήφορος εκδηλώνεται και με τις εισαγγελικές εντολές για δίωξη των ναυτεργατών. Ηδη, στελέχη του ΚΚΕ στη Μυτιλήνη κλήθηκαν σε απολογία από την τοπική εισαγγελική αρχή!

Φαίνεται, όμως, ότι στην κυβέρνηση δεν επαρκούν οι κρατικοί μηχανισμοί καταστολής, τους οποίους έχει βάλει σε ενέργεια, γι' αυτό χρειάζεται και τη συνδρομή διαφόρων κοινωνικών αποβρασμάτων, τα οποία στρατολογεί και παρουσιάζει ως "αγανακτισμένους πολίτες", που δήθεν διαμαρτύρονται στα λιμάνια για την "ταλαιπωρία" τους από τη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών.

Σταθερά και μεθοδικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γυρίζει τον τόπο στη μαύρη 10ετία του 1950. Ας είναι βέβαιη ότι οι εργαζόμενοι δε θα το επιτρέψουν. Την απάντηση θα την πάρει από το ανερχόμενο μαζικό λαϊκό κίνημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ