Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καθολική συμμετοχή στην Πάτρα

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Το αντίθετο, από το προσδοκούμενο, αποτέλεσμα έχουν πετύχει οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, καθώς η απεργία των ναυτεργατών στο λιμάνι της Πάτρας συνεχίζεται αποφασιστικά και με καθολική συμμετοχή, ενώ με ενθουσιασμό έγινε αποδεκτή η απόφαση για την παράταση της απεργίας.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η αλληλεγγύη των εργαζόμενων και των άλλων κοινωνικών ομάδων στον πανναυτεργατικό αγώνα, ενώ η πλειοψηφία των οδηγών φορτηγών αρνείται να παίξει στο στημένο παιχνίδι των απεργοσπαστικών μηχανισμών.

Η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ,με ανακοίνωση της, χαιρετίζει το δίκαιο ηρωικό αγώνα των ναυτεργατών, καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την τρομοκρατία κυβέρνησης - εφοπλιστών και καλεί το λαό, την εργατική τάξη να εκδηλώσει την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον αγώνα.

Τη συμπαράστασή της εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών της Πάτρας,η οποία, σε ανακοίνωσή της, θεωρεί πως ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου και των Ιόνιων νησιών,με ψήφισμά τους, εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους και σημειώνουν: "Η αγροτιά της περιοχής μας, που πλήττεται άμεσα από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα σταθεί μέχρι τέλους στο πλευρό σας".

Επίσης το ΔΣ του Συλλόγου Μηχανοτεχνιτών και Εργατών Μετάλλου Τρίπολης καλεί "τους εργαζόμενους του νομού, τον αρκαδικό λαό να απομονώσει τους μηχανισμούς που θέλουν να στρέψουν το ένα κομμάτι του λαού εναντίον του άλλου που αγωνίζεται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ