Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ικανοποιείστε τα αιτήματα

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα

Τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την απεργία των ναυτεργατών, επισημαίνει σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας.

Ο υπουργός ερωτάται, αν θα συνεχίσει, για λογαριασμό των εφοπλιστών και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, τον αυταρχικό κατήφορο σε βάρος των ναυτεργατών και του ιερού δικαιώματός τους στην απεργία ή αν θα ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, που αποτελούν προϋπόθεση επιβίωσής τους και επιβίωσης της ελληνικής ναυτιλίας.

Στην ερώτηση σημειώνονται τα εξής: "Βαρύτατες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την απεργία των ναυτεργατών. Αντί να σκύψει πάνω στα οξύτατα προβλήματά τους, που η επίλυσή τους αποτελεί όρο επιβίωσης του κλάδου, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να "σπάσει" την απεργία.

Συγκεκριμένα: Προσπαθεί να φέρει σε αντιπαράθεση ορισμένες ομάδες "φορτηγατζήδων" και "αγροτών" που τους χρησιμοποιεί σαν "τάγματα εφόδου".

Συκοφαντεί συστηματικά το δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, επικαλούμενη τα όποια προβλήματα μεταφοράς δημιουργούνται, τη στιγμή που η ίδια είναι απόλυτα υπεύθυνη, αφού αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των απεργών.

Χρησιμοποιεί το Λιμενικό, τους βατραχανθρώπους και τα ΜΑΤ για να τρομοκρατήσει τους απεργούς, λες και είναι αστυνομία των εφοπλιστών.

Μετατρέπει το Λιμενικό σε απεργοσπαστικό μηχανισμό και το βάζει να φορτώνει, παράνομα, πλοία - ενώ αυτό είναι αποκλειστική δουλιά των ναυτεργατών- και να επιτρέπει τον απόπλου τους χωρίς το αναγκαίο προσωπικό και τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Απειλεί με τελεσίγραφα, συλλήψεις, επιστρατεύσεις κλπ. με στόχο να κάμψει το φρόνημα των απεργών και να πετύχει τη βίαιη διακοπή της απεργίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ