Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Προτάξτε, οπλίστε"!

Και στρατιωτικές μονάδες στην υπηρεσία των απεργοσπαστικών μηχανισμών. Τραμπούκοι απειλούσαν να "σφάξουν" απεργούς στην Κρήτη!

Στον απεργοσπαστικό μηχανισμό, μετά τα αρματαγωγά και τα C-130,εντάχθηκαν και μονάδες του ελληνικού στρατού!Στη στρατιωτική διοίκηση λιμένα Πειραιά, την πρώην αμερικανική βάση,έδεσε χτες στις 2 τα ξημερώματα το πλοίο "Βιτσέντζος Κορνάρος",της "Λασηθιακής ΑΕ",που είχε αποπλεύσει απ' τον Αγ. Νικόλαο Κρήτης. Απεργοί ναυτεργάτες συγκεντρώθηκαν στην πύλη του στρατοπέδου, ζητώντας να περάσει ένας από τους συνδικαλιστές στο πλοίο για να μιλήσει με το πλήρωμα. Αντί όμως για απάντηση ο διοικητής της μονάδας, αντιστράτηγος Μαρκέτης,διέταξε τους φαντάρους: "Προτάξτε και οπλίστε"!

Επί μια και πλέον ώρα συγκεντρώνονταν νταλίκες, αφού το Λιμεναρχείο είχε στείλει εκεί τους οδηγούς, λέγοντάς τους ότι θα ταξιδέψουν. Η αποφασιστικότητα του πληρώματος, το οποίο δήλωσε ότι συνεχίζει την απεργία ανάγκασε το Λιμεναρχείο να βρει θέση για το πλοίο στον Αγ. Διονύση.

Στο στρατόπεδο κατέφθασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας,ο οποίος έκανε έντονο διάβημα στο διοικητή του στρατοπέδου. "Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων και των χώρων τους, σημείωσε, δεν μπορεί να είναι αυτή. Το "εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης", που αναγράφεται στην πινακίδα στην είσοδο του στρατοπέδου πρέπει να έχει και το πολιτικό του αντίκρισμα". Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφθηκε το πλήρωμα του "Βιτσέντζος Κορνάρος" στο λιμάνι του Πειραιά. Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις του διοικητή της στρατιωτικής βάσης, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει σε άλλο πλοίο να καταπλεύσει, λίγες ώρες μετά έδεσε στη βάση το πλοίο "ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ" του εφοπλιστή Αγαπητού.Διάβημα έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ και στον υφυπουργό Αμυνας, Δ. Αποστολάκη.

Στο μεταξύ, στις 5 το πρωί της Τρίτης έφτασε στον Πειραιά το πλοίο "ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ" των "Μινωικών Γραμμών". Το πλήρωμα αναγκάστηκε να αποπλεύσει από το λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης, αφού πρώτα έδωσε κυριολεκτικά μάχη με τους παρακρατικούς μηχανισμούς. Ο υπολοστρόμος του πλοίου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο!

Οπως κατάγγειλε το πλήρωμα, οι τραμπούκοι έκαναν επίθεση στο πλοίο με αλυσοπρίονα καίγοντας και κόβοντας τους κάβους και πετώντας ταυτόχρονα πέτρες και λοστούς. Αρκετοί από τους τραμπούκους απειλούσαν το πλήρωμα ότι θα τους σκοτώσουν ή θα τους μαχαιρώσουν! Και ενώ στα επεισόδια ήταν παρόντες τόσο αρκετοί λιμενικοί όσο και οι νομάρχες του Λασηθίου και του Ηρακλείου, δεν έκαναν καμία παρέμβαση, μένοντας απλοί θεατές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ