Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
"Μπλόκο" στο φορολογικό

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι της χώρας, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, σωματεία καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Κάνιγγος, στην προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 9 το πρωί και στη συγκέντρωση στο ΕΚ Πειραιά στις 10.30 το πρωί. Περιοδεία Γ. Μαυρίκου για την απεργία

Την αντίθεσή τους στο αντιλαϊκό φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και την απαίτηση για δημοκρατική φορολογική μεταρρύθμιση, διατρανώνουν με την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ,αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι όλης της χώρας στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις βιομηχανίες, τις επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες, τις οικοδομές, στο εμπόριο, τις μεταφορές, τους οργανισμούς και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Προσυγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 9 το πρωί πραγματοποιεί η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας. Στον Πειραιά η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί,έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου. Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις, ενάντια στο φορολογικό, αλλά και ενάντια στο κλείσιμο επιχειρήσεων, την αποβιομηχάνιση και την ανεργία, καλεί η ΕΣΑΚ.

Βασικά αιτήματα της απεργίας είναι ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, με τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, αύξηση του αφορολόγητου ποσού για τους μισθωτούς στα 2 εκατ. δραχμές, η αλλαγή της σχέσης άμεσων - έμμεσων φόρων, η άμεση μηχανογράφηση του υπουργείου Οικονομικών, η πάταξη της φοροδιαφυγής κ. ά.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση για τη στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων, που έχει υποστεί τεράστιες απώλειες τα τελευταία χρόνια. Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά τονίζει ότι "δεν υπάρχει κανένας εργαζόμενος, πέρα από ιδεολογικές και πολιτικές προτιμήσεις, σύμμαχος σε αυτή τη φορολογική πολιτική".Τονίζει ακόμα ότι στηρίζει το δίκαιο αγώνα των Ελλήνων ναυτεργατών.

Στην προσυγκέντρωση στην Ομόνοια και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος καλεί το Συνδικάτο Κλάδων Ενδυσης Αττικής και Πειραιά,για δημοκρατική φορολογική μεταρρύθμιση και κατάργηση των φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΟΜΕ - ΕΛΤΑ,η οποία καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά σε αυτή και στην απεργιακή συγκέντρωση. Σε δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στην απεργία καλεί και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας,καθώς και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό.

Στην προσυγκέντρωση, στις 9 το πρωί της Πέμπτης στην Ομόνοια και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, καλεί τους συνταξιούχους ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά.

Υποταγή ή αγώνας

"Η κυβέρνηση διατηρεί με το νομοσχέδιο τα προνόμια των εχόντων και κατεχόντων και βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη των εργαζομένων", τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος στους εργαζόμενους του "Ιντερκοντινένταλ",κατά την περιοδεία που έκανε χτες το πρωί μαζί με τον Χρ. Κατσώτη,γραμματέα της Ομοσπονδίας εργαζομένων του κλάδου και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Ο Γ. Μαυρίκος έκανε ειδική αναφορά σε διατάξεις του αντιλαϊκού αυτού κατασκευάσματος, ενώ στα αιτήματα της απεργίας περιέλαβε την ανάγκη αλλαγής της σχέσης έμμεσων - άμεσων φόρων. Ζήτησε την κατάργηση του ΦΠΑ για τα σχολικά είδη και τις παιδικές τροφές, την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ υπογράμμισε επίσης ότι "η κυβέρνηση δείχνει αναλγησία απέναντι στα αιτήματα των ναυτεργατών και των καθηγητών, αύριο θα κάνει το ίδιο με τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στην κλωστοϋφαντουργία κλπ. Η συμμετοχή σας στην απεργία, κατέληξε, θα δώσει το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο. Δεν έχουμε άλλο δρόμο, ή θα παραδοθούμε ή θα παλέψουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ