Τετάρτη 22 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστική ετοιμότητα στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Σε αγωνιστική ετοιμότητα ενόψει της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ, ενάντια στη φορομπηχτική και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Β. Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη,με απόφαση της διοίκησης του ΕΚΘ, θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Δικαστηρίων και πορεία προς το ΥΜΑΘ,ενώ ανάλογες πορείες και συγκεντρώσεις διοργανώνουν και τα άλλα ΕΚ στις μεγαλύτερες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Προσυγκεντρώσεις μια ώρα νωρίτερα στην πλατεία Βαρδαρίου και στην Καμάρα διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Εργατοϋπαλληλικών Σωματείων,ενώ στην κινητοποίηση καλούν και τα συνταξιουχικά σωματεία.Χτες από το πρωί συνεχίστηκαν οι εξορμήσεις κλιμακίων του ΕΚΘ στους εργασιακούς χώρους, όπου μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις και τα αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος. Το απόγευμα, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Σωματείων, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση στο κέντρο της πόλης, όπου επίσης μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό.

Η απόφαση για την κινητοποίηση στην Ολομέλεια του ΕΚΘ ήταν ομόφωνη,ενώ στη σύσκεψη με τις διοικήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων υπήρξε συμφωνία γύρω από βασικά ζητήματα. Επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος των πρωτοβάθμιων σωματείων και η καθοριστική για τις κινητοποιήσεις στάση των διοικήσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση, αποφασίστηκε να δρομολογηθούν διαδικασίες ενημέρωσης και διαλόγου μεταξύ των συνδικάτων.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Εργατοϋπαλληλικών Σωματείων Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους της πόλης να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τονίζει πως το νομοσχέδιο για το φορολογικό αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα στα ισχνά εισοδήματα των εργαζομένων, φορολογεί ακόμη και τις αποζημιώσεις των απολυμένων, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο τις πολυεθνικές και τους μεγαλοκεφαλαιούχους.

Εξάλλου, με ομόφωνη απόφαση επίσης του ΕΚΘ, θα στηριχτεί ενεργά ο αγώνας των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στην κατάργηση του ωραρίου και ο αποκλεισμός των καταστημάτων που καταστρατηγούν το κανονικό ωράριο της αγοράς.Ετσι στον αποκλεισμό που θα πραγματοποιήσουν οι εμποροϋπάλληλοι το Σάββατο στις 3.30 το απόγευμα στα καταστήματα του "Κωτσόβολου",αποφασίστηκε να συμμετέχουν και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους, με ταυτόχρονη παρουσία όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΘ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις σωματείων (2013-10-12 00:00:00.0)
Απεργιακό μπλόκο στην απελευθέρωση του ωραρίου (2005-07-05 00:00:00.0)
Ολες οι δυνάμεις στη μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης του αγώνα (2002-06-11 00:00:00.0)
Αποφάσεις για την απεργία (2002-05-19 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των πρωτοβάθμιων σωματείων (2001-08-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ