Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Ο Ρέππας ήταν αυτός που ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ εισήγαγε τον όρο «κοινωνικός αυτοματισμός». Ηταν τότε που οι φορτηγατζήδες χρησιμοποιήθηκαν ως «αγανακτισμένοι» κατά των αγώνων των αγροτών. Το έργο ξαναπαίχτηκε στις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών και επαναλαμβάνεται κάθε φορά που οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα διαδηλώνει, απεργεί, κινητοποιείται, με τους κυβερνώντες να προσπαθούν να στρέψουν εναντίον της την υπόλοιπη κοινωνία.

Τα συμπεράσματα που απαιτείται να εξαχθούν όσον αφορά την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης, στήριξης ή έστω κατανόησης προς όποιον αγωνίζεται κόντρα στο ξεκλήρισμά του, ανεξαρτήτως συμπαθειών προς τον ά ή β' κλάδο ή της συμφωνίας με τη μορφή πάλης που επιλέγει, δεν αφορά μόνο τους φορτηγατζήδες.

Οποιος, δε, αφήνεται να «κομματιαστεί», όταν θα έρθει η δική του ώρα να περάσει από τον «πάγκο», θα πέσει σε νέο «λάθος», όσον αφορά τα αιτήματα και τον προσανατολισμό της πάλης του.

Η τακτική τού «διαίρει και βασίλευε», το «κομμάτιασμα» της κοινωνίας που επιστρατεύει ως τακτική η κυβέρνηση εναντίον του λαού, αφορά τους πάντες.

Γιατί τους πάντες αφορά η κυβερνητική «πριονοκορδέλα». Και όποιος νομίζει ότι θα την αποφύγει κοιτώντας την πάρτη του, είναι βαθιά νυχτωμένος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ