Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εξαγγελίες για νέα «φιλέτα» στο μεγάλο κεφάλαιο

Απάντηση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις προεκλογικές εξαγγελίες που έκανε χτες η υπουργός Περιβάλλοντος

Σωτήρης Ζαριανόπουλος

MotionTeam

Σωτήρης Ζαριανόπουλος
Προεκλογικές εξαγγελίες που δείχνουν ότι ετοιμάζονται νέα «φιλέτα» για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους - όπως σχολίασαν σε κοινή τους δήλωση ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης - αποτελεί το κυβερνητικό πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη 2012», που παρουσιάστηκε χθες από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Το πρόγραμμα αναφέρεται σε έργα ανασχεδιασμού του θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης και αναπλάσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στη δημιουργία πάρκου πολιτισμού και πρασίνου στο χώρο της ΔΕΘ και σχεδιασμό της νέας περιοχής στο Δήμο Εχεδώρου, όπου θα μετεγκατασταθεί η ΔΕΘ. Επίσης για τα στρατόπεδα που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης προβλέπεται η ένταξή τους στο πάρκο της ευρύτερης περιοχής της ΔΕΘ.

Με κοινή δήλωσή τους οι τρεις υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημειώνουν:

«Οι προεκλογικές εξαγγελίες της υπουργού Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη μέσα από την παρουσίαση του Προγράμματος "Θεσσαλονίκη 2012", δείχνουν ότι ετοιμάζονται νέα "φιλέτα" για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι εξαγγελίες αυτές αφήνουν ορθάνοιχτο το δρόμο για ιδιωτική - επιχειρηματική αξιοποίηση του χώρου της σημερινής ΔΕΘ μετά τη μετεγκατάστασή της.

Το γεγονός ότι τα περισσότερα έργα έχουν εξαγγελθεί δεκάδες φορές και ότι πρόκειται πάλι απλά για εξαγγελίεςμ αποδεικνύεται από το ότι δεν έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και δεν προβλέπονται τα απαιτούμενα κονδύλια.

Συγκεκριμένες θέσεις για τα αναγκαία μεγάλα έργα στην περιοχή και τις απαραίτητες υποδομές, οι οποίες είναι στον αντίποδα της πολιτικής εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, έχουν διατυπώσει οι εκλεγμένοι νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, που υποστήριξε το ΚΚΕ. Αυτές έχουν τεκμηριωθεί σε εξειδικευμένες ημερίδες που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Γιάννης Ζιώγας

MotionTeam

Γιάννης Ζιώγας
Η μόνη λύση, για την οποία πρέπει να παλέψουν οι εργαζόμενοι, ο λαός της Θεσσαλονίκης, είναι να αντιπαλέψουν την προσπάθεια να δοθούν και νέες εκτάσεις ως βορά για τα κέρδη μεγαλοεπιχειρηματιών και να αποτελέσουν οι χώροι που πρέπει να αναπλαστούν και η ζώνη καινοτομίας, λαϊκή δημόσια περιουσία».


Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ