Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Απροκάλυπτη στήριξη στις αντιλαϊκές ανατροπές

Σε ανοιχτή συστράτευση με την κυβέρνηση προκειμένου να περάσουν οι αντιλαϊκές ανατροπές προχωρά η ηγεσία της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι οι κορώνες κατά του μνημονίου στοχεύουν αποκλειστικά στην παγίδευση της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Σε άμεση συνεργασία και συντονισμό με την κυβέρνηση η ΝΔ υπερψηφίζει τα νομοσχέδια που προωθούν τις αντιλαϊκές «διαρθρωτικές αλλαγές» που προβλέπονται στο μνημόνιο, ενώ ασκεί πίεση για ταχύτερη υλοποίηση των «αναπτυξιακών» - φιλομονοπωλιακών μέτρων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της εξόδου από την κρίση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο χτες η ΝΔ υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τη απελευθέρωση των χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών, έδωσε το «πράσινο φως» στην περαίωση που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση επειδή καθυστερεί τη λήψη... όλων των απαιτούμενων μέτρων για την προσέλκυση των επενδύσεων.

Την ίδια στιγμή, αποκρούει την κριτική που της ασκείται από την κυβέρνηση για ανέφικτες προτάσεις, όπως αυτή για μηδενισμό του ελλείμματος μέχρι το τέλος του 2011. «Ουδέποτε η αξιωματική αντιπολίτευση μίλησε για αύξηση δαπανών ή για μείωση φόρων πριν την έξοδο από το «Μνημόνιο». Και αυτό, σύμφωνα με το Σχέδιό της, δεν προβλέπεται να γίνει πριν από τα μέσα του 2012», ήταν η απάντηση του Χρ. Σταϊκούρα στις κυβερνητικές αιτιάσεις, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τη δέσμευσή της για πλήρη εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ