Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας για να κερδίζει το κεφάλαιο

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κοζάνης

Από την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κοζάνης
Από την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κοζάνης
Στη σκόπιμη υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων αναφέρθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην περιοδεία της στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κοζάνης, το οποίο αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και ελλείψεις. Η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε στους εργαζόμενους του νοσοκομείου και σημείωσε ότι «χρόνο με το χρόνο ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας ανατράπηκε». Η υγεία κοστίζει, συμπλήρωσε, εάν λάβει κανείς υπόψη τα συνολικά έξοδα για νοσοκομεία, γιατρούς, πρόληψη, για μια οικογένεια. Επισήμανε, μάλιστα, ότι πρέπει να προσθέσει κανείς στα «έξοδα» και όσα απαραίτητα δεν γίνονται, επειδή, στην ουσία, δεν προσφέρονται δωρεάν και κοστίζουν.

Αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης που θα αυξήσουν το κόστος για την υγεία, τα φάρμακα και σημείωσε ότι με τον «Καλλικράτη» η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας περνάει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου γίνεται ένα ενιαίο σύστημα με τις όποιες δημόσιες κρατικές δομές με τις ιδιωτικές. Στην ουσία, συμπλήρωσε, θα τροφοδοτηθούν οι ιδιωτικές. Τέλος, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στάθηκε και στην πρόταση του ΚΚΕ για «δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες ισότιμες σε όλους» χωρίς ιδιωτικό τομέα στην υγεία.

Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Κοζάνης έχει έλλειψη προσωπικού 20% και τεράστια προβλήματα κτιριακής υποδομής. Στο νοσοκομείο δεν εφημερεύει η παιδιατρική κλινική (στη Δυτική Μακεδονία, μόνο στην Καστοριά υπάρχει παιδιατρική κλινική που εφημερεύει όλο το μήνα), τα σοβαρά περιστατικά διακομίζονται Βέροια ή Θεσσαλονίκη, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως υπάρχουν μικρά δωμάτια με 8 κρεβάτια. Αποτέλεσμα των ελλείψεων στην παιδιατρική κλινική είναι πως , ενώ υπάρχει γυναικολογικό τμήμα, οι γυναίκες της περιοχής αναγκάζονται να γεννούν σε ιδιωτικές κλινικές. Επίσης, υπάρχουν ελλείψεις στο καρδιολογικό του νοσοκομείου που «ανοιγοκλείνει», αφού λειτουργεί με αποσπασμένους γιατρούς κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ