Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΑΪ ΑΠ' ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟ 'ΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ «ΠΟΙΗΣΗ»: «Ολα μαύρα και άραχνα (...) χάθηκαν τα χαμόγελα. Κατάθλιψη παντού (...) Θλιμμένες ακόμη και οι καληνύχτες. Ξεχασμένες οι καλημέρες (...) ο Θεός βοηθός» (από άρθρο στα ΝΕΑ).

ΑΚΟΥΝΕ ΤΗ ΒΟΗ: «Στην πρώτη φάση της δημοσιονομικής προσαρμογής (μειώσεις μισθών και συντάξεων), μέσα στη "ζάλη" του κινδύνου μιας άμεσης χρεοκοπίας, οι κοινωνικές αντιδράσεις ήταν περιορισμένες, αν και τις πολιτικές τους συνέπειες θα τις δούμε αργότερα, καθώς κινούνται "βραδυφλεγώς" (...) η νέα περίοδος των διαρθρωτικών αλλαγών θα είναι κοινωνικά πιο δύσκολη (...) έχουμε "περάσει" τη φάση του αιφνιδιασμού και επιπλέον οι "επιμέρους δυσαρέσκειες" θα αρχίσουν να "συναρμόζονται" και με άλλες (...) η ύφεση θα διευρύνει επικίνδυνα τα φαινόμενα ανεργίας, φτωχοποίησης τμημάτων της κοινωνίας κλπ. (...) ο κίνδυνος για εκρηκτικές κοινωνικές αντιδράσεις είναι μεγάλος (...) να "κουρέψουμε" τους μισθούς και τις συντάξεις, να δώσουμε φορολογικά και εργασιακά κίνητρα για να φέρουμε επενδύσεις, να ενισχύσουμε την παραγωγικότητα και τον ανταγωνισμό, αλλά παράλληλα να "πληρώσουν" οι φοροφυγάδες, να μειώσουμε τις τιμές και να εγγυηθούμε μια ελάχιστη κοινωνική προστασία. Διαφορετικά η "βάρκα" είναι πολύ πιθανόν να τουμπάρει...» (από άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ «ΣΥΝΕΝΟΧΕΣ»: «Ο Θεόδωρος Πάγκαλος χθες είπε μια μεγάλη αλήθεια (...) στο ερώτημα των πολιτών προς τους πολιτικούς "πώς φάγατε τα λεφτά;" η απάντηση είναι "μαζί τα φάγαμε, γιατί σας διορίσαμε". Οντως υπάρχει συνευθύνη των πολιτών (...) ο καθένας (...) έκλεβε φόρους, λεηλατούσε τη δημόσια περιουσία, δούλευε λίγο, καταπατούσε δικαιώματα» (το χειροκρότημα από τα ΝΕΑ).

ΓΙΑ ΝΑ 'ΧΟΥΝ ΛΥΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ: «Το πολιτικό σύστημα, οι συνδικαλιστές, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι τοπικές κρατικές αρχές είναι όλοι εκπαιδευμένοι στο αντάρτικο κατά των επενδύσεων. Αν δεν αλλάξει αυτή η εχθρική νοοτροπία, όσα ταξίδια και να κάνει ο πρωθυπουργός, κανείς σώφρων επενδυτής δεν θα έλθει στη χώρα μας» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ