Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Να σταλεί ψήφος καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής

Από τις συζητήσεις που έγιναν με εργαζόμενους του Θριάσιου Νοσοκομείου
Από τις συζητήσεις που έγιναν με εργαζόμενους του Θριάσιου Νοσοκομείου
«Τα μέτρα που έχουν παρθεί, το τελευταίο διάστημα, δεν είναι ούτε λόγω του μνημονίου, ούτε λόγω της κρίσης. Αποτελούν ξεκάθαρη πολιτική και πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είναι αποφάσεις που έχουν παρθεί στην ΕΕ και εφαρμόζονται από όλες τις καπιταλιστικές χώρες. Αποτελεί λοιπόν υποκρισία των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. που ξαφνικά εμφανίζονται κατά του μνημονίου. Ο λαός δεν πρέπει να πέσει σε καμία παγίδα που προσπαθούν να του στήσουν καλώντας σε αντιμνημονιακή ψήφο. Αγώνας κατά του μνημονίου έχει νόημα όταν στρέφεται κατά της πολιτικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κατά της ΕΕ και συγκρούεται με τον ίδιο τον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης».

Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατά τη διάρκεια χτεσινής του επίσκεψης στην Ελευσίνα. Μαζί με τον Δήμο Κουμπούρη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και τον Μανώλη Βαρδαβάκη, υποψήφιο δήμαρχο Ελευσίνας περιόδευσαν νωρίς το πρωί στο Θριάσιο Νοσοκομείο και στη συνέχεια έδωσαν συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και δημάρχους στην περιοχή με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Θανάσης Παφίλης τόσο στις συζητήσεις που είχε με εργαζόμενους διαφόρων τμημάτων του νοσοκομείου αλλά και στη συνέχεια στη συνέντευξη Τύπου επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι: «Οι εκλογές στις 7 Νοέμβρη έχουν χαρακτήρα βουλευτικών γιατί γίνονται σε μια περίοδο όπου έχει υπάρξει μια πρωτοφανή επίθεση στα λαϊκά στρώματα και την εργατική τάξη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό στις εκλογές θα πρέπει να εκφραστεί η άποψη του λαού και στην κάλπη για τα μέτρα που έχουν παρθεί αλλά και τη συνολικότερη πολιτική της κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έχει τη συναίνεση της ΝΔ και την ενεργό στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ.».

Να εκφραστεί στην κάλπη η αγανάκτηση

Από τη συνέντευξη Τύπου στην Ελευσίνα
Από τη συνέντευξη Τύπου στην Ελευσίνα
Αναφερόμενος ειδικότερα στον «Καλλικράτη» σημείωσε: «Με τις ενοποιήσεις που γίνονται δίνεται η δυνατότητα να εφαρμοστεί η κεντρική κυβερνητική πολιτική σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Διαμορφώνει περιφερειακά συμβούλια που θα είναι μικρές κυβερνήσεις υποχρεωμένες όμως να εφαρμόσουν τον κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης και να δοθούν νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο να επενδύσει με σεληνιακό τοπίο στον τομέα των εργασιακών σχέσεων αποκομίζοντας τεράστια κέρδη».

«Είναι αναγκαίο, τόνισε ακόμα ο Θανάσης Παφίλης, στις 7 Νοέμβρη να διαμορφωθούν ορισμένα κριτήρια από τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και να εκφράσουν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και οργή στην κάλπη, ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ. Αυτό θα αποτελεί ψήφο σαφούς καταδίκης της πολιτικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και του μοντέλου ανάπτυξης που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια και οδήγησε στην επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων, στην τεράστια συσσώρευση κερδών και στην οικονομική κρίση, η οποία είναι σύμφυτη με το ίδιο το σύστημα».

Στη συνέντευξη τοποθετήθηκε και ο Δήμος Κουμπούρης, ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Στο Θριάσιο και τη Δυτική Αττική είναι εγκατεστημένη το 45% της βαριάς βιομηχανίας και ένα μέρος της μεσαίας και ελαφριάς παράγοντας τεράστιο πλούτο. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που εργάζονται και κατοικούν εδώ υποφέρουν διπλά, γιατί εκτός από την εφαρμογή της άγριας αντεργατικής πολιτικής βιώνουν και την άναρχη καπιταλιστική ανάπτυξη με αποτέλεσμα τη ρύπανση και μόλυνση της περιοχής. Και η τοπική διοίκηση της περιοχής έχει μεγάλη ευθύνη, γιατί πρωτοστάτησε, ώστε να εφαρμοστούν οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, αλλά και για να επεκταθεί η άναρχη καπιταλιστική δόμηση. Και το πιο σκανδαλώδες παράδειγμα αποτελεί η επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ που υλοποιείται σήμερα την οποία Δήμος Ελευσίνας και Νομαρχία την διευκόλυναν με κάθε τρόπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ