Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Στήνει ανάχωμα υπέρ του συστήματος

Η προχτεσινοβραδινή σύσκεψη της παράταξης «Ελεύθερη Αττική» και η ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Αλ. Αλαβάνου ήταν αποκαλυπτική των αυταπατών και του τυχοδιωκτισμού τους. Θα κάνει λέει «λαϊκή κυβέρνηση στην Αττική»! Η κοροϊδία σύννεφο, λες και η Αττική είναι άλλη χώρα. Είναι σαν τότε με το άρθρο 16 που νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλαβάνος την κυβέρνηση, γιατί τάχα παραιτήθηκε η τότε υπουργός. Αλλά ο νόμος-πλαίσιο πέρασε!

Ο Αλ. Αλαβάνος είπε επίσης: «Ολοι οι συνδυασμοί εμφανίζονται εναντίον του μνημονίου (...) άρα εμείς να μη μείνουμε εκεί, να δώσουμε την εναλλακτική λύση». Και ποια είναι η εναλλακτική λύση; Η απαγόρευση της τρόικας στην Αττική, αφού η «λαϊκή τους κυβέρνηση» δε θα εφαρμόσει την πολιτική της! Ανέξοδα λόγια, υποκριτικά για δυνάμεις που υπηρέτησαν την ΕΕ, τον καπιταλισμό, την επιχειρηματικότητα, όπως ο Αλ. Αλαβάνος, και τώρα το «παίζουν αντάρτικο». Λες και η Περιφέρεια δε θα λειτουργεί σε συγκεκριμένο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, λες και οι ίδιοι θα καταργήσουν τις επιχειρήσεις. Λες και δεν υπηρέτησαν στους ως τώρα ΟΤΑ, όλο το αντιδραστικό ευρωενωσιακό και κρατικό οπλοστάσιο, μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Τώρα κάνουν τους καμπόσους. Να, γιατί και ουτοπίες πουλάνε και είναι αφερέγγυοι.

Επισήμανε δε ότι «δεν υπάρχουν μονόδρομοι, όποιος πει τη λέξη αυτή είναι φασίστας και ανόητος»... Ο ίδιος από σημαντικές θέσεις - ευρωβουλευτής, βουλευτής, πρόεδρος κόμματος - υπηρέτησε ευδοκίμως τη λογική και την προπαγάνδα του «μονόδρομου» και πιο ειδικά του «ευρωμονόδρομου». Μόνο που, προσπαθώντας να αποσαφηνίσει την «εναλλακτική λύση» με την οποία θα απευθυνθούν στο λαό του Λεκανοπεδίου, επιβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να υπηρετεί αυτή την εξαιρετικά επιζήμια για το λαό και τη νεολαία λογική.

Είπε δε σε άλλο σημείο: «Η εναλλακτική μας λύση έχει στο επίκεντρο το διεθνές χρέος που προκάλεσε την κρίση. Αμεση αναδιαπραγμάτευση, παραγραφή μεγάλου μέρους, όσου προέρχεται από διαφθορά, κομπίνες, τοκογλυφικά επιτόκια. Δεν είναι ακραία αυτά, τα λέει κι ένας αμερικάνικος νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση. Το 2000 η Ρωσία έκανε παύση πληρωμών και το χρέος της παραγράφτηκε κατά 50%, το ίδιο με τη Νιγηρία, την Αργεντινή. Βέβαια δεν είμαστε εμείς που μπορούμε να φέρουμε αυτή τη λύση αλλά οι κινηματικές δυνατότητες της κοινωνίας, η συλλογική δράση μπορεί να επιβάλει άλλη κατάσταση (...) θέλουμε περιφέρεια που θα κινηθεί στη βάση των συνταγματικών αρχών (...) να δημιουργήσουμε ένα γεγονός που θα αλλάξει τα πράγματα όπως έγινε στη Βραζιλία με τον Λούλα (...) η θεωρία του μονόδρομου δεν υπάρχει έξω, εκεί η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης τάσσονται υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους»... Με αμερικανικές συνταγές, λοιπόν, με συνταγές άλλων ισχυρών καπιταλιστικών κρατών θα πορευτεί η «λαϊκή τους κυβέρνηση».

Γιατί αυτά τα κράτη μπορεί να πορεύτηκαν έτσι, αλλά οι λαοί των χωρών που επικαλέστηκε ο Αλ. Αλαβάνος, της Ρωσίας, της Νιγηρίας, της Αργεντινής, όχι μόνο δεν ωφελήθηκαν στο παραμικρό από τις ρυθμίσεις των χρεών των χωρών τους, αντίθετα συνεχίζουν να βουλιάζουν στην ανέχεια και την εξαθλίωση με την ίδια ταχύτητα που εκτοξεύονται σε απίστευτα ύψη τα κέρδη των πλουτοκρατών των χωρών αυτών.

Η εναλλακτική λύση του κ. Αλαβάνου είναι μια λύση ή μια επιλογή για το κεφάλαιο. Οχι για το λαό. Προορισμένη να υπηρετήσει το «μονόδρομο» της καπιταλιστικής οικονομίας. Αντιλαϊκή δηλαδή. Υπέρ μιας τέτοιας προσπάθειας ο Αλ. Αλαβάνος είχε το θράσος να ζητήσει ενεργοποίηση του λαού και της νεολαίας, καλώντας τους να αγωνιστούν για να ρυθμιστεί ένα χρέος που προκάλεσε η πλουτοκρατία ώστε να συνεχίσει απερίσπαστη να λυμαίνεται τον πλούτο που οι εργαζόμενοι παράγουν, προκαλώντας νέα χρέη. Πρόκληση. Την οποία δεν πρέπει να αφήσουν αναπάντητη οι άνθρωποι του μόχθου στο Λεκανοπέδιο. Και η απάντηση που της πρέπει είναι «μαύρο» στην πολιτική υπέρ των μονοπωλίων που τους γονατίζει και σε όλους όσοι την εκφράζουν και τη στηρίζουν απ' την όποια θέση τούς έχει διατάξει το σύστημα και στα αναχώματά τους όπως ο Αλ. Αλαβάνος και ο συνδυασμός του. Εχουν δοκιμαστεί και είναι αφερέγγυοι. Ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού και στην Αττική, για δήμους και περιφέρειες στο πλευρό των εργαζόμενων κατοίκων τους, που θα μάχονται για τα δικά τους συμφέροντα και μόνο, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Αυτή είναι η μόνη υπαρκτή ρεαλιστική εναλλακτική λύση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ... (2010-11-03 00:00:00.0)
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ... (2010-10-02 00:00:00.0)
Χώρια στις εκλογές, αλλά μαζί στον εγκλωβισμό συνειδήσεων (2010-09-12 00:00:00.0)
Συντηρεί αυταπάτες και μονόδρομους (2010-05-07 00:00:00.0)
Διεργασίες με κοινό παρονομαστή τον οπορτουνισμό (2009-12-06 00:00:00.0)
Η ανατροπή το ζητούμενο (2008-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ