Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΖΗΜΕΝΣ»
Πρόταση για κλήτευση Σημίτη

Συνέχεια στα επικοινωνιακά παιχνίδια στην υπόθεση της «Ζήμενς», που κάθε άλλο παρά στοχεύουν στην ανάδειξη της ουσίας της όλης ιστορίας. Με πρωτοβουλία του εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτη, τέθηκε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής θέμα κλήτευσης του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη. Μάλιστα, στη σχετική επιστολή του ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. συνδέει το θέμα με την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της «Ζήμενς», Θανάσης Παφίλης, υπενθύμισε τη θέση του Κόμματος, σύμφωνα με την οποία εφόσον τεθεί θέμα κλήτευσης του πρώην πρωθυπουργού, δεν υφίσταται καμία αντίρρηση.

Παράλληλα, χτες στην εξεταστική επιτροπή κατατέθηκε πόρισμα του Σώματος Επιθεώρησης του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ενδεχόμενη οικονομική βλάβη του δημοσίου από τις 138 συμβάσεις που υπογράφηκαν ανάμεσα στη «Ζήμενς» και νοσοκομειακά ιδρύματα. Στο πόρισμα γίνεται λόγος για παρατυπίες και προβλήματα σε θέματα προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ενώ η εκτίμηση περί πιθανής οικονομικής βλάβης στηρίζεται στο ότι δε συμπεριλήφθηκε το κριτήριο της αξιολόγησης της πλέον συμφέρουσας προσφοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ