Τρίτη 11 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Χωρίς αποφάσεις και η χτεσινή συνεδρίαση

Την κήρυξη 48ωρης απεργίας κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο, προτείνει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα". Σήμερα σύσκεψη ομοσπονδιών

Ούτε και στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ,με ευθύνη της πλειοψηφίας, πάρθηκαν αποφάσεις για τη μορφή της κλιμάκωσης του αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων ενάντια στο νέο και επικίνδυνο μισθολόγιο λιτότητας, αν και το σχετικό νομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή!

Το θέμα παραπέμφθηκε για τη σημερινή σύσκεψη, με τις Ομοσπονδίες μέλη της ΑΔΕΔΥ, που θα γίνει στις 10 πμ στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, ενώ οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν στο Γενικό Συμβούλιο της Οργάνωσης που θα συνεδριάσει την Παρασκευή 14 Φλεβάρη.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γ. Κουτσούκος,πρότεινε να "κλιμακωθεί" ο αγώνας, με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου τη μέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Με την πρόταση αυτή της ΠΑΣΚ, συντάχθηκε και η "Αυτόνομη Παρέμβαση".

Την πρόταση για κήρυξη 48ωρης απεργίας τις μέρες που θα ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου επανέφερε ο Δ. Αγκαβανάκης,αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας". Να σημειώσουμε ότι η πρόταση αυτή είχε απορριφθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής την περασμένη Πέμπτη, με τις ψήφους της ΠΑΣΚ.

Ωστόσο, στη χτεσινή συνεδρίαση καμιά από τις προτάσεις δεν τέθηκε σε ψηφοφορία και αποφασίστηκε να τεθούν στη σημερινή σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες, για να αποφασίσουν.

Σχολιάζοντας τη στάση των συνδικαλιστών της πλειοψηφίας, ο Δ. Αγκαβανάκης τόνισε πως "σκόπιμα κωλυσιεργούν, προσπαθώντας να οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση του αγώνα και σε εκτόνωση των αγωνιστικών διαθέσεων των δημοσίων υπαλλήλων. Καλούμε τους εργαζόμενους στο δημόσιο, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ