Τρίτη 11 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση - πικετοφορία μεταλλεργατών

Συγκέντρωση και στη συνέχεια πικετοφορία, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που οδηγεί σε συρρίκνωση τον κλάδο του Μετάλλου, αλλά και στις προσπάθειες των εργοδοτών για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, διοργανώνει την Πέμπτη 13 Φλεβάρη, στις 6μμ, στο ΕΚΑ η κλαδική Επιτροπή Μετάλλου της ΕΣΑΚ.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "ο κλάδος του Μετάλλου αντιμετωπίζει όλο και πιο οξυμένα προβλήματα εξαιτίας των πολιτικών και των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης που άκριτα υλοποιεί η κυβέρνηση". Σημειώνεται ότι βασικές μεταλλουργικές επιχειρήσεις που αποτελούν τον κορμό της σιδηροβιομηχανίας, βρίσκονται αντιμέτωπες με το κλείσιμο, άλλες ξεπουλιούνται σε ιδιώτες και άλλες συρρικνώνονται.

Υπογραμμίζεται ότι "σε πολλές επιχειρήσεις οι εργοδότες με οδηγό τη "Λευκή Βίβλο" και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, έχουν βάλει σε εφαρμογή την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, αμφισβητώντας το 8ωρο, το 5νθήμερο, τις Συλλογικές Συμβάσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα". Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ το Ταμείο Μετάλλου συνεχίζει την καθοδική πορεία εξαιτίας της άρνησης της κυβέρνησης να πάρει μέτρα για τη σωτηρία του.

Επισημαίνονται, επίσης, οι ευθύνες των "πλειοψηφιών στη διοίκηση της ΓΣΕΕ και στην ΠΟΕΜ, που ουσιαστικά με την τακτική τους στηρίζουν τις επιλογές της κυβέρνησης και του κεφαλαίου". Τέλος, καλούνται οι μεταλλεργάτες σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ