Τετάρτη 12 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργοσπαστική τροπολογία

Απεργοσπαστική τροπολογία για νομοθετική ρύθμιση όσον αφορά στις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών κατέθεσε το υπουργείο Αιγαίου στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας. Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, η υπουργός Αιγαίου, Ελισάβετ Παπαζώη, δήλωσε ότι σε πρόσφατη κοινή σύσκεψη των δύο υπουργείων αποφασίστηκε η "αντικατάσταση, σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων, του προσωπικού ασφαλείας ενός πλοίου, με δρομολόγια ασφαλείας"!

Σε ερώτηση του "Ρ" για το τι θα σημαίνει πρακτικά η φράση "δρομολόγια ασφαλείας", η υπουργός είπε ότι σε περίπτωση απεργιών, ένα πλοίο θα κάνει μειωμένα δρομολόγια από και προς τα νησιά! Προσπάθησε μάλιστα να δικαιολογήσει την πρόταση του υπουργείου ,λέγοντας ότι η ακτοπλοϊα ικανοποιεί σκοπούς κοινής ωφελείας, όπως οι ΔΕΚΟ, ενώ, εμμέσως πλην σαφώς, ανέδειξε την πρόταση του υπουργείου σαν εναλλακτική λύση έναντι πιο δραστικών απεργοσπαστικών μέσων όπως η επίταξη, που όμως "δεν είναι συνετός τρόπος"!

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης για το θέμα των λιμνοδεξαμενών στα νησιά, η υπουργός "άδειασε" το υπουργείο Γεωργίας, λέγοντας ότι όσο οι λιμνοδεξαμενές ήταν αρμοδιότητα του υπουργείου Γεωργίας, εντοπίστηκαν περιπτώσεις όπου οι ιεραρχήσεις δεν ήταν αυτές που αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα των νησιών. Ωστόσο πρόσθεσε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στα κονδύλια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ